Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny og bedre iPhone-processor

Ny og bedre iPhone-processor

Samsung har fremvist en ny udgave af den processor, som Apple bruger i sin populære iPhone. Den er nu hurtigere og mere strømbesparende.

Samsung har netop lanceret en forbedret udgave af mobilplatformen S3C6410, som sikkert er ukendt for de fleste, men er den samme type processor, der sidder i Apples populære iPhone.

Den nye version af ARM-processoren kører i en hastighed på 667 MHz, en lidt større processor, som kører på 620 MHz. Ikke nok med at denne processor er blevet hurtigere, så er strømforbruget også blevet reduceret, noget som åbner for mindre mobiler og længere batterilevetid.

En anden nyhed er at man nu bedre understøtter enkodning og dekodning af video. Ifølge Samsung, så vil denne processor kunne sende og modtage video i 640x480 pixels samtidig. Dermed åbnes der for videotelefoni i en temmelig høj opløsning. I dag understøtter iPhonen slet ikke videosamtaler.

Samsung vil have de første testeksemplarer af S3C6410 klar i maj måned og har allerede planer om at starte masseproduktion af processoren i løbet af tredje kvartal i 2008.

Dermed spekuleres der også i om Apple vælger at bruge denne platform i sin næste udgave af iPhone. Mange analytikere mener dog, at Apple ikke har noget valg, da blandt andet Intel som er en af deres andre samarbejdspartnere endnu ikke er kommet med et alternativ.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies