Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny patentkrig: Samsung risikerer amerikansk salgsforbud

Ny patentkrig: Samsung risikerer amerikansk salgsforbud

Den verserende retssag mellem NVIDIA på den ene side og Samsung og Qualcomm på den anden kan få store følger

Det er ikke småting, når de store drenge sagsøger hinanden på den anden side af Atlanten. NVIDIA har sagsøgt Samsung og Qualcomm, og nu har de fået retssystemet til at se på, om nogle Samsung-produkter ikke længere må sælges i USA.

Læs også: NVIDIA SHIELD Tablet - en gamers drømmetablet

En lang række af Samsungs højest profilerede produkter kan stå for skud. NVIDIA vil have stoppet salget af Samsung-produkter blandt andet med Qualcomms Snapdragon 600, 800, 801 og 805. Det er specifikt Qualcomms Adreno, ARMs Mali og Imaginations PowerVR-grafikartikturer, der er problemet.

Det inkluderer blandt andre Samsung Galaxy Note 4 og Note Edge, Galaxy S5, Galaxy Tab S, Galaxy Note Pro og flere andre.

GPU'en er spørgsmålet

NVIDIA har i deres søgsmål fremhævet 7 patenter, som de mener, at Samsung og Qualcomm har forbrudt sig mod. De omhandler alle GPU'en, som er et sted NVIDIA udmærker sig.

Som nævnt ovenfor, så er det den del af chippen, der styrer grafikken, der har fået NVIDIA til at gå på krigsstien, og det er faktisk første gang i firmaets historie, at de har indgået i sådan et søgsmål.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Robert 13-10-2014 20:52:13

Ja det er lidt underligt man så ikke samtidig går efter stort set alle andre Android producenter. Nvidia skal vist lige tjekke hvor mange enheder der faktisk sidder en Snapdragon SoC i. Det er et meget snæversynet forsøg på at få den største af dem alle til at punge ud. Og selvfølgelig vil det lykkes I USA.

0 5
13-10-2014 14:21:49

"Qualcomms Adreno, ARMs Mali og Imaginations PowerVR-grafikartikturer, der er problemet." hvad så med resten af mere eller mindre alle andre mobilproducenter ? Eller er det nu også samsungs skyld at HTC bruger Adreno GPU eller Sony, Motorola, OPPO, LG, ja selv Apple der bruger PowerVR. Føj hvor er det typisk amerikansk og pil råddent. Det er ikke sådan, når et helt land styres af advokater, og skydegale psykopater...

7 6
Peter Frederiksen 13-10-2014 15:40:05

Nvidia går efter Samsung, da de er verdens største Smartphone producent, denne sag har ikke noget med det amerikanske retssystem at gøre, da det bliver omgået ved at bruge ITC (int. Trade commission) for at få et import forbud (og ikke et sales ban), da dette er en hurtigere vej end retssystemet. Nvidia har prøvet at lave en Licens aftale med Samsung i 2 år, hvor Samsung har nægtet dette, da de ser det som Qualcomm's, Arm's og PowerVR's problem..

Nvidia bruger ITC til at lægge pres på Samsung til at ryste op med licens kroner, og lykkes dette vil Samsung betale og derefter må en retssag afgøre om der er brudt patenter og i givet fald hvem skal betale!

Så vidt jeg har forstået vil sagen højst sandsynligt blive afgjort i starten 2015 (http://goo.gl/eQYmym), så der skal nok komme Samsung telefoner og tablets under juletræet i USA.....

7 0
13-10-2014 15:59:44

Jo jo, men er vi ikke enige om at ITC er et amerikansk foretagende? Og det jeg mener er jo lige netop, at det burde være qualcomm de gik, da det er qualcomm der designer Adreno GPU'erne. Eller ARM for den sags skyld. Jeg kan da helt og aldeles godt forstå at samsung ikke vil betale til Nvidia når de nu har betalt til qualcomm en gang.

2 4
Peter Frederiksen 14-10-2014 09:46:39

Jo, ITC er amerikansk handelskommision..
Ja, jeg er helt enig i dine betragtninger...

0 1
Thomas Larsen 13-10-2014 15:11:28

Det er da fint nok de går efter dem som rent faktisk laver disse teknologier, i stedet for dem der køber produktet fra dem der laver det?

Ville da ikke give mening hvis nu AMD sagsøgte Intel's kunder fordi de har købt en processor med en teknologi som AMD mener de har patent på.

0 0
13-10-2014 15:29:52

Jamen det er jo det jeg mener. Samsung gøre brug af produkter fra qualcomm, ergo må det udelukkende være qualcomm Nvidia skal gå efter. Ja Samsung laver deres egne socs, men det er på licens fra ARM, hvor det er ARM der har designet Mali GPU'erne. Men NVidia går selvfølgeligt ikke efter ARM da de selv licenserer ARM arkitekturen til deres egne SoC's.....

0 0
Thomas Larsen 13-10-2014 15:37:58

Ah, skulle nok have læst nyheden fremfor din kommentar, det du havde citeret fik det til at lyde som om at de gik efter de specifikke firmaer bag det :P

0 0
Om brug af cookies