Ny patentkrig: Samsung risikerer amerikansk salgsforbud

Den verserende retssag mellem NVIDIA på den ene side og Samsung og Qualcomm på den anden kan få store følger

Ny patentkrig: Samsung risikerer amerikansk salgsforbud

Det er ikke småting, når de store drenge sagsøger hinanden på den anden side af Atlanten. NVIDIA har sagsøgt Samsung og Qualcomm, og nu har de fået retssystemet til at se på, om nogle Samsung-produkter ikke længere må sælges i USA.

Læs også: NVIDIA SHIELD Tablet – en gamers drømmetablet

En lang række af Samsungs højest profilerede produkter kan stå for skud. NVIDIA vil have stoppet salget af Samsung-produkter blandt andet med Qualcomms Snapdragon 600, 800, 801 og 805. Det er specifikt Qualcomms Adreno, ARMs Mali og Imaginations PowerVR-grafikartikturer, der er problemet.

Det inkluderer blandt andre Samsung Galaxy Note 4 og Note Edge, Galaxy S5, Galaxy Tab S, Galaxy Note Pro og flere andre.

GPU’en er spørgsmålet

NVIDIA har i deres søgsmål fremhævet 7 patenter, som de mener, at Samsung og Qualcomm har forbrudt sig mod. De omhandler alle GPU’en, som er et sted NVIDIA udmærker sig.

Som nævnt ovenfor, så er det den del af chippen, der styrer grafikken, der har fået NVIDIA til at gå på krigsstien, og det er faktisk første gang i firmaets historie, at de har indgået i sådan et søgsmål.