Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny producent skyder med skarpt: Apple er utidssvarende

Ny producent skyder med skarpt: Apple er utidssvarende

Den relativt nye producent, LeEco, der storhitter i hjemlandet Kina, langer i den grad ud efter Apple, som blandt er utidssvarende, lyder det.

Den fik ikke for lidt, da direktøren, Jia Yueting, for den relativt ukendte kinesiske smartphoneproducent, LeEco (tidligere Letv), kritiserede Apple i et interview.

LeEco er på ingen tid blevet et hot navn på smartphonemarkedet i Kina efter lanceringen af dets tre topmodeller sidste år, hvor producenten var den første i verden med den vendbare USB Type C-port, lige som producenten tidligere i år udgav den første smartphone med en Snapdragon 820-processor.

Læs også:  Ny kurs for Apple: iPhone-salgstallene for 2016 vil dale

Uden for smartphonemarkedet er LeEco dog ikke hvem som helst. Her har firmaet siden 2004 siddet solidt på det kinesiske marked for distribution af film og tv, hvor LeEco mest af alt er Kinas svar på Netflix.

Det er dog i en noget anden forbindelse, at kritikken af Apple for nyligt faldt. LeEco har nemlig lanceret sin egen selvkørende elsportsvogn, LeSEE, som skal tage kampen op med Teslas Model X. I forbindelse med annonceringen fortalte direktøren t hjemmesiden CNBC, at Apple er ”utidssvarende” eller ”forældet” og at den californiske it-gigant taber terræn i hjemlandet.

Ud over at der ifølge direktøren er en meget stor forskel mellem Apple og LeEco, lyder det også: "En af de vigtigste årsager til det lavere salg er, at Apples nyskabelser er begyndt at ske ekstremt langsomt. Apple lancerede eksempelvis iPhone SE for en måned siden. Set fra et perspektiv af en fra inderkredsen af industrien er det et produkt med en meget lille mængde af teknologi. Vi mener, at de (Apple, red.) ikke skulle have lavet den".

Læs også:  Anmeldernes dom: Apple iPhone SE er lille og genial

Om der er noget om snakken, kan diskuteres. Det er dog værd at bemærke, at Jia Yueting ikke er bleg for at skyde med skarpt efter Apple. Inden firmaet sidste år gjorde sit indtog på smartphonemarkedet, gik han formentligt en tand over grænsen, da han sagde og viste med en tegning, at Apple er Hitler, hvortil det lød:

"Under det arrogante regime med dominans fra iOS, som udviklere rundt omkring i verden elsker, men alligevel hader, spørger vi altid forsigtigt: »Er denne form for nyskabelse i orden?«"

Det endte naturligvis med, at direktøren måtte undskylde for sin udtalelse, men tilfældigvis lå firmaets annoncering af sine tre debutsmartphones lige samtidig. Der er måske noget om snakken om, at dårlig omtale er bedre end ingen omtale.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies