Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny rejsekort-app lader dig checke ud fra rejsen hjemmefra

Ny rejsekort-app lader dig checke ud fra rejsen hjemmefra

Har du det med at glemme at checke dit rejsekort ud? Så kan rejsekortets nye app 'Check Udvej komme dig til undsætning.

Foto: Rejsekort.dk

Danskerne har længe efterspurgt en mulighed for at kunne checke ud hjemmefra i stedet for at skulle risikere at betale gebyrer for at glemme at holde det lille plastikkort over den blå stander på farten.

Rejsekort A/S, der står bag rejsekortet, har nu lyttet til forbrugernes ønske efter at have udskrevet en konkurrence for at finde den bedste løsning. Til det formål lanceres appen Check Udvej, der både kan downloades til iOS og Android og benyttes på rejsekort.dk.

Læs også: Ny app hjælper med rejsekortet

Du står og er kommet i tanke om, at du har glemt at checke ud fra din rejse i eksempelvis en bus eller et tog. Normalt har du skulle nå at checke ud inden rejsetiden er overskredet for at undgå små gebyrer eller ’bøder’.

Det problem løser den nye Check Udvej-app. Her skal du blot indmelde dit check ud ved at angive nummeret på dit rejsekort, hvor du rejste til og hvad tid du cirka ankom. Derudover kan du vælge årsag til, hvorfor du ikke har checket ud, hvis det er fordi, du har været forhindret i dette og altså ikke har glemt det.

Herefter matcher rejsekortet de oplysninger, du har angivet, med rejsen, hvorefter du får korrigeret beløbet på din saldo. Hvis du tilmed bruger appen umiddelbart efter din rejse, vil din GPS-position samtidig gøre det nemmere for Rejsekort A/S at tjekke anmodningen igennem.

Læs også: Rejsekort giver 75.000 kroner til bedste app-ide

Har din rejse været billigere end det forudbetalte beløb ved første check ind, får du betalt forskellen tilbage. Omvendt trækkes forskellen i prisen fra, hvis rejsen har været dyrere end det forudbetalte beløb.

Check Udvej giver dig 5 dage til at nå at checke ud hjemmefra, men det er ikke sådan, så du helt slipper for at skulle finde rejsekortet frem for at checke ud ved rejsens ende. Check Udvej erstatter nemlig ikke det normale check ud, og du kan således kun bruge det 12 gange på et år.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies