Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny rekord: 100 Mbit på mobilt bredbånd

Ny rekord: 100 Mbit på mobilt bredbånd

Teleselskaberne tester for tiden næste generation af mobilt bredbånd, kendt som LTE / 4G. Et af disse forsøg har udløst en hastighedsrekord.

Ved en test af mobilt bredbånd via 4G / LTE er det lykkedes for TDC, at tvinge hastigheden op over 100 Mbit/s ved download af en fil på 1 GB (gigabyte). Det tog under to minutter at hente den store fil ned på computeren.

 - "Forbindelsen lå stabilt på ca. 80 Mbit/s, da vi downloadede filen. Men vi kunne flere gange konstatere, at hastigheden toppede ca. 102 Mbit/s. Da vi efterprøvede med flere downloads, nåede hastigheden igen flere gange op på over 102 Mbit/s", fortæller udviklingsingeniør, Poul V. Jensen, der sammen med sin kollega Jan Chrillesen har udført testen.

Den hidtidige rekord blev sat i maj. Her var hastigheden omkring 70 Mbit/s.

Retfærdigvis skal det nævnes, at TDC's rekord er udløst i et testmiljø og på en telemast, der kun benyttes til test. Således har ingen "almindelige brugere" været med til at forstyrre hastigheden.

Læs også:
 - Så hurtigt er det nye 4G
 - Web-TV: Der for er 4G helt vildt!
 - 4G: Hvad betyder det for dig?

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Eluf Harring 19-07-2010 23:29:40

100 megabit når man næppe når 4g kommer ud i offenligheden.

1: for at nå tophastigheden skal man stå lige ved siden af masten

2: Man skal kun være 2 personer logget på før at hastigheden på masten går ned.

Jeg har selv mobilt bredbånd fra 3 og de siger at makshastigheden på 3g nettet er 21 megabit i download men realhastigheden er 16 megabit. jeg har selv en download på mellem 512kb og 4 megabit om dagen og om natten på mellem 6 og 8 megabit.

Så prøv at forstille jer når der kommer 1000 kunder på samme mast inde midt i københavn eller Århus hvad der så vil ske med hastigheden.

0 0

Om brug af cookies