Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny salgsrekord med iPhone 7 lurer under overfladen

Ny salgsrekord med iPhone 7 lurer under overfladen

Trods dalende salgstal kan iPhone 7 alligevel give Apple ny salgsrekord. En rekordstor andel af iPhone-ejere står nemlig klar til at opgradere deres iPhone.

’iPhone 7’ og ’salgsrekord’ harmonerer ikke umiddelbart oven på de seneste måneders historier om Apples dalende salgstal og indtjening, men der gemmer sig faktisk endnu en mulig salgsrekord rekord for Apple.

Læs også: Rygte: iPhone får store opgraderinger hvert tredje år

Analytikere fra BMO Capital har ifølge Business Insider meldt ud til sine investorer, at der meget vel kan vente et stort salgsboom af iPhone 7. Det skyldes, at Apple lige nu råder over den hidtil største brugerskare af iPhone-ejere, der er klar til at opgradere til den nye iPhone 7 - trods gentagende meldinger om, at den næste iPhone ikke får de helt store nyheder.

Antalet af brugere med en iPhone, der er mindst to år gammel og potentielt er klar til at blive opgraderet, stiger.
Antalet af brugere med en iPhone, der er mindst to år gammel og potentielt er klar til at blive opgraderet, stiger.

Analytikeren har derfor kreeret en graf, der illustrerer andelen af iPhone-ejere, der potentielt er klar til at opgradere til en ny iPhone. Det opgøres ved at registrere, hvor mange der ejer en mindst to år gammel iPhone. Gennem årene har i gennemsnit 17 % af Apples eksisterende brugere været potentielle købere ved lanceringen af en ny iPhone.

Læs også: Apple tror på iPhone 7 og skyder produktionen i vejret

Ved iPhone 7 forudser analytikeren, at andelen af opgraderingsparate iPhone-ejere er hele 25 % svarende til, at der skal indkøbes hele 120 mio. nye iPhones. Dertil skal lægges alle de nye købere, der kommer til i løbet af 2016 samt ejere af iPhones nyere end to år, som ikke tæller med i de 120 mio. Derfor er der pludselig ikke langt til de 232 mio., som Apple formåede at lange over disken sidste år.

Apple solgte hele 74,8 mio. iPhone 6s på et kvartal sidste år, og det er ikke usandsynligt, at den rekord bliver slået.
Apple solgte hele 74,8 mio. iPhone 6s på et kvartal sidste år, og det er ikke usandsynligt, at den rekord bliver slået.

Et godt indikation af, hvordan Apples salgstal kommer til at se ud, er antallet af iPhones sat i produktion forud for lanceringen. Her ligger en anden analytiker, Maynard Um, fra Wells Fargo inde med interessante oplysninger:

"Under henvisning til leverandører i Kina har forskellige medieformer (Economic Daily News) rapporteret, at Apple har bedt dets leverandører om at forberede i størrelsesordenen 72-78 mio. iPhone 7-enheder i 2016, hvilket angiveligt er det højeste i to år. Hvis vi forudsætter, at 15 mio. er bestemt til kvartalet for september, vil det sige omkring 57-63 mio. i kvartalet for december. Og forudsat at iPhone 7, lavt sat, vil udgøre 75 % af modellerne i kvartalet, vil det betyde et samlet antal af enheder på omkring 80 mio. i gennemsnit (modsat vores prognose på 82,2 mio. og overstående enighed om 74 mio.)," lyder det.

En opgørelse fra analyseinstituttet Statista over Apples iPhone-salgstal gennem årene viser, at der således skal langes mindst 74,78 mio. iPhones over disken det første kvartal, hvis den kommende iPhone 7 skal slå rekorden fra iPhone 6. Det kan altså muligvis ske på grund af de mange potentielle iPhone-købere, der står klar, fordi Apples brugerskare naturligvis konstant vokser.

Læs også: I disse lande skal du betale mest for en iPhone

En anden faktor, der kan give Apple vind i sejlene, er at endnu flere brugere kan stå klar til at købe iPhone 7, fordi de har sprunget iPhone 6s over i håb om at vente til den store opgradering, der oprindeligt stod til at være iPhone 7. Alt peger dog på, at det først er næste års iPhone, der får den helt store makeover, og frem for at vente endnu et år, vil et skifte til iPhone 7 næppe være usandsynligt.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies