Ny sikkerhedsfeature fra Cyanogen

Hvis man er bekymret for, om nogen kan lure ens pin-kode, så er der godt nyt til Cyanogen-brugere

Ny sikkerhedsfeature fra Cyanogen

Nogle gange, når man trykker sin pin-kode på telefonen, så efterlader man fingeraftryk. De kan bruges af tyve til at gætte ens pin-kode, men en ny funktion gør det noget sværere. Cyanogen indfører muligheden for at bytte om på tallene, der skal trykkes på.

Læs også: Cyanogen afviser Googles købsforslag

I og med det er Cyanogen, der indfører det, så kan det selvfølgelig slås til og fra, som man har lyst, men sikkerhedstiltag er altid en god ting. Bruger man muskelhukommelsen til at huske ens kode, bliver det selvsagt noget sværere at komme ind i sin egen telefon.

Funktionen hedder på engelsk scramble layout, og den kommer til både CyanogenMod 11s, der er på OnePlus One, og så CyanogenMod 11 – versionen alle Android-brugere kan hente.

Læs også: Ny OnePlus One opdatering ruller ud

Funktionen er ikke banebrydende, men det har tidligere krævet root-adgang eller et jailbreak til iPhone, hvis man ville have denne funktion lagt ind. Det er ikke tilfældet med Cyanogens version.

Cyanogen har også bekræftet, at de er gået i gang med arbejdet på CyanogenMod 12. Version 12 vil være bygget over Android 5.0 Lollipop.