Ny smartphone vil vælte Android og iPhone

Den nye 'First Else'-smartphone vil forsøge at revolutionere mobilmarkedet med en ny og anderledes brugerflade.

Ny smartphone vil vælte Android og iPhone

Det handler ikke om at lave endnu en telefon, men mere om at give en helt ny brugeroplevelse, der skal stjæle billedet fra både iPhone og de nyeste Android-mobiler.

Sådan lyder udmeldingen fra det israelske firma Blame Else, der tidligere gik under navnet Emblaze Mobile.

Tidligere på ugen præsenterede Blame Else således en ny smartphone, der ifølge firmaet selv vil betyde “the death of main menu” – at mobiler med en hovedmenu ikke længere giver mening, når man først har oplevet deres ‘First Else’-mobil.

First Else nyt artikelfoto
First Else,  Foto: Engadget

En ny og anderledes brugerflade

Styresystemet i First Else er baseret på Acces Linux Platform 3.0 med firmaets egen ‘sPlay’-brugerflade lagt henover.

‘sPlay’ adskiller sig fra eksempelvis Windows Mobile og Android ved, at telefonens funktioner breder sig ud i en vifte af faner fra højre side af skærmen. Når man vil bevæge sig rundt mellem disse faner, skal man holde fingeren nede på skærmen og lade den glide rundt. Når man slipper, er den ønskede funktion blevet valgt.

Gadget-sitet Engadget.com har været med til præsentationen, og de har et par videoer, hvor man se sPlay i aktion og dermed få en fornemmelse af idéerne bag den nye brugerflade.

Specifikationerne tæller blandt andet en 3,5″ LCD-touchscreen (854×480 pixels), fem megapixels-kamera, Wi-Fi og 3G-understøttelse. Blame Else har endnu ikke afsløret, præcis hvor stor den interne hukommelse vil blive, men det kan blive “hvad som helst op til 32GB”.

Der er ingen informationer om hverken pris eller frigivelsesdato.