Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny SMS-rekord nytårsaften

Ny SMS-rekord nytårsaften

Også i år var der gang i vores mobiltelefoner nytårsaften. Med 12,2 millioner sendte SMS beskeder alene på TDC’s net slog vi rekorden fra sidste år.

Hvert år sender vi flere SMS beskeder nytårsaften end året før. I år var ingen undtagelse. Vi slog vores SMS rekord med hele to millioner beskeder - alene på TDC's net.
Hvert år sender vi flere SMS beskeder nytårsaften end året før. I år var ingen undtagelse. Vi slog vores SMS rekord med hele to millioner beskeder - alene på TDC's net.

Når vi i godt humør går det nye år i møde, vil vi gerne ønske familie, venner og bekendte godt nytår. Og det gøres næsten ikke nemmere og bedre end med en personlig SMS.

Lige siden SMS beskedens fremkomst har danskerne sendt masser af SMS beskeder til hinanden nytårsaften, og noget kunne tyde på, at der stadig er flere og flere mennesker, der får smag for de elektroniske meddelelser. I alt fald er det iøjnefaldende, at der hvert år bliver sendt flere beskeder nytårsaften end det forrige år.

Nytårsaften 2005-2006 er bestemt ingen undtagelse. Alene på TDC’s net blev der på 24 timer – fra klokken 10 nytårsaftensdag til klokken 10 nytårsdag - sendt 12,2 millioner SMS’er, hvilket er omkring to millioner flere end sidste år og fire millioner mere end året før det.

TDC Mobil kan oplyse, at der i lange perioder nytårsaften blev sendt gennemsnitligt 350 SMS beskeder i sekundet – nogle gange endda flere. Da TDC Mobils net maksimalt kan håndtere 400 SMS beskeder i sekundet, skete det af og til, at nogle beskeder stod i kø og derfor blev afleveret med lidt forsinkelse.

Også rekord hos Telenor

Det er ikke kun TDC, der kan melde om rekord mange SMS beskeder nytårsaften. I en pressemeddelelse kan også Telenor berette om et rekord højt antal SMS beskeder op til og lige efter årsskiftet.

Lige omkring 25 millioner SMS beskeder og en million MMS'er røg igennem Telenors net på denne ene aften.

Telenor havde forsøgt at gardere sig mod nytårsaftens SMS-storm ved at installere en ekstra beskedcentral, som gjorde det muligt for selskabet at håndtere dobbelt så mange beskeder uden forsinkelser.

Alligevel måtte Telenor sande, at forsinkelser ikke helt kunne undgåes. I perioder oplevede selskabet, at der kom hele 1000 beskeder ind i sekundet. Og her måtte selv den ekstra beskedcentral give op. Det betød at kunderne heller ikke her kunne se sig helt fri for forsinkelser.

Så alt i alt forløb nytårsaften som den plejer: Vi udfordrede som sædvanligt selskabernes net til det yderste i vores iver efter at ønske alle vi kender et godt og lykkebringende nytår.

Kilde: Berlingske Tidende, B.T. og Telenor

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies