Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny søgeside sparer strøm på mobilen

Ny søgeside sparer strøm på mobilen

En søgeside til mobiltelefoner hævder at kunne spare på telefonens strømforbrug. Men gevinsten er i den virkelige verden, ganske begrænset. Læs her hvorfor...

Bruger du ofte Google på mobilen kan du spare strøm, lyder påstanden fra folkene bag Blackle, en søgeside, der benytter Googles søgemotor.

Forklaringen er, ifølge Blackle, at Googles side har hvid baggrund hvilket bruger mere strøm end Blackles sorte baggrund.

På det meget teoretiske plan, kan der spares strøm, men det er nede i mikro-ampere.

At fastholde et billede på skærmen bruger næsten ingen strøm, det er skift og bevægelse, der koster på batteriet. At vise farven sort kræver ingen spænding – så på den måde kan der spares an anelse strøm, ved sort baggrund og hvid tekst frem for omvendt. Den største strømsluger, er baggrunds-belysningen, og farverne har ingen indflydelse på dennes strømforbrug.

Hvis Blackle giver strømbesparelse er det altså ikke synligt på batteriet. Når man så tænker på, at brugeren alligevel tænder displayet hvert femte minut, for at læse sms, bliver besparelsen altså lig med absolut intet brugbart.

Besøg Blacke, klik her!

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies