Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny systemsoftware i din Nokia, helt selv!

Ny systemsoftware i din Nokia, helt selv!

Nokia har lanceret en service, hvor du selv kan opdatere system-softwaren i din mobiltelefon. Indtil videre er funktionen dog begrænset til visse modeller. Efter opdateringen har du stadig dansk sprog i telefonen.

Nokia har lanceret en service, hvor brugerne selv kan opdatere system-softwaren i mobiltelefon. Til Mobilsiden.dk fortæller Nokia at det danske sprog bevares og der arbejdes på at understøtte flere modeller.
Nokia har lanceret en service, hvor brugerne selv kan opdatere system-softwaren i mobiltelefon. Til Mobilsiden.dk fortæller Nokia at det danske sprog bevares og der arbejdes på at understøtte flere modeller.

Nokias update-service kan bruges til at opdatere den såkaldte "firmware" i telefonen. Firmware er den system-software, mobilen leveres med fra producentens side. Det drejer sig blandt andet om telefonens styresystem, samt indbygggede tjenester som kalender og telefonbog.

Nokia anbefaler, at man lige smutter forbi deres hjemmeside cirka en gang om måneden for at være sikker på, at man altid har den nyeste firmware installeret, og at ens telefon således fungerer optimalt.

Man skal dog være opmærksom på, at for bestemte modeller kan en opdatering af telefonens firmware gå ud over de data, der er lagret i telefonen. Blandt andet kontakter og kalenderaftaler kan ryge sig en tur, og det anbefales derfor varmt, at man tager backup af disse data, før man henter sin opdatering. Der findes efterhånden et antal online-tjenester, der tilbyder backup-funktioner til mobiltelefoner. Mobilsiden.dk har tidligere skrevet om den danske backup-service Zyb (læs artikel, klik her!).

Sådan opdateres

Opdateringen kan foregå på en af to måder: Man kan anvende mobilens egen internetopkobling til at hente opdateringen. Eller man kan downloade opdateringen til en computer med internetopkobling og så overføre den til telefonen med et datakabel.

Indtil videre er Nokias nye opdateringsservice ikke tilgængelig fra firmaets danske hjemmeside, men kan findes på den engelske (klik her).

Følgende mobilmodeller kan opdateres: N70, N72, 6131, 6630, 6680, 6681, 6682.

Danske menuer?

Ja. Det er tilfældet efter opdateringen. Firmwaren som du downloader er til det britiske marked, hvilket også er det markedsområde Danmark tilhører. Det oplyser Nokia til Mobilsiden.dk. Udover dansk og engelsk indeholder softwaren sprogene finsk, svensk, norsk og islandsk.

Videre fortæller Nokia, at der løbende tilføjes flere terminaler til servicen, og at den kommer ud i flere sprog. Der arbejdes desuden på at gøre opdateringer til ældre modeller tilgængelige - uklart er det dog stadig, hvilke ældre modeller der bliver tale om.

Sony også med på opdateringer

Sony Ericsson har en lignende service til en lang række af deres telefonmodeller. Her fungerer opdateringen således, at man henter et program til computeren. Herefter kan man via dette program checke Sony Ericssons database for nye tilgængelige opdateringer.

Disse kan så downloades til computeren og herfra overføres til telefonen med et datakabel. Du finder Sony Ericsson Update Service her.

Links...

- Backupservice ZYB, (læs artikel, klik her!).
- Nokia software download
- Sony Ericsson update service

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies