Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny teknologi fjerner refleksioner fra billeder og videoer

Ny teknologi fjerner refleksioner fra billeder og videoer

En ny teknologi fra Google og universitetet MIT kan på næsten magisk vis af fjerne forstyrrende refleksioner og elementer fra billeder og videoer.

Sådan ser resultatet ud i to scenarier, efter algoritmen har fjernet henholdsvis refleksioner og et forstyrrende hegn.
Sådan ser resultatet ud i to scenarier, efter algoritmen har fjernet henholdsvis refleksioner og et forstyrrende hegn.

Hvis du jævnligt enten fotograferer eller optager videoer med din smartphone, har du formentlig stødt på det problem, hvor der optræder forstyrrende refleksioner, hvis du eksempelvis står bag et vindue. Måske har du også optaget videoer gennem et hegn, som forstyrrer udsynet gevaldigt.

Læs også: Samsung øger trafiksikkerheden med "gennemsigtige" lastbiler

Disse problemer gør Google-folk og studerende på Massachusetts Institute of Technology (MIT) nu op med. I en afhandling forklarer folkene bag i detaljer, hvordan den nye teknologi med avancerede algoritmer er i stand til næsten fuldstændigt at eliminere de ofte meget generende refleksioner og forbedre billedet markant.

I den avancerede algoritme indgår der mange krævende processor. I grove træk går metoden ud på, at forhindringen - her en refleksion eller et hegn - og den bagvedliggende scene analyseres i lag hver for sig ved at kigge på en sekvens af billeder fra en videooptagelse. På den måde kan der skabes et fuldstændigt billede, hvor en refleksion eller en hindring er så godt som fjernet.

Læs også: Google og Qualcomm vil bygge en Tango smartphone

I videoen nedenfor demonstreres den smarte teknologi med en HTC One M9, hvor refleksioner fra forskellige motiver på overbevisende måde fjernes. Om du så også kan forvente - og i så fald hvornår - at have denne kamerateknologi i din smartphone, er dog endnu uvist. Imponerende er det under alle omstændigheder.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies