Ny teknologi forvandler mobilen til et klippekort

Telenor har i samarbejde med et norsk busselskab udviklet en teknologi, der gør det muligt at bruge mobiltelefonen som klippekort.

Ny teknologi forvandler mobilen til et klippekort

Hold mobilen ind til en kortlæser i bussen, og den laver et elektronisk ‘klip’ i dit klippekort. Sådan virker en ny teknologi fra Telenor og det norske busselskab Cominor AS.

Idéen er en videreudvikling af Cominors eget elektroniske billetsystem, hvor et såkaldt smartkort holder styr på de rejsendes forhåndsbetalte klip. Telenors forskningsafdeling har imidlertidigt udviklet en løsning til mobiler, hvor klippekortet gemmes på sim-kortet eller i selve telefonen. Det betyder eksempelvis, at de rejsende med få tryk kan tjekke, hvor mange klip de har tilbage.

Ifølge Thor-Harald Lauritsen, der er ansvarlig for Cominors billetsystem, handler det blandt andet om at reducere kontantstrømmen for at gøre det lettere at rejse med offentlig transport.

 – “Vi ønsker at betjene folk hurtigere, og vil gøre overgangen mellem forskellige transportmidler mere smidig,” siger Thor-Harald Lauritsen i en pressemeddelelse.

Indtil videre har løsningen kun kørt på testbasis i Tromsø, hvor 30 personer igennem fire uger skulle prøve det elektroniske mobilklippekort.

Telenor forventer, at teknologien – der er baseret på Near Field Communication (NFC) – vil få sin officielle debut indenfor de næste to år.

Efterfølgende om emnet

Alle gode fortællinger har sin fortsættelse. mobilsiden gik et skridt videre. 28/11/2008 kom der nyt i sagen med nyheden; Sonofon overvejer mobbe-spærring på sms – Følg den videre udvikling her. Seneste nyheder om Telenor findes her..