Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny teknologi kan give 50 procent mere LTE kapacitet i eksisterende netværk

Ny teknologi kan give 50 procent mere LTE kapacitet i eksisterende netværk

Huawei har testet en teknologi der tillader LTE, 3G og GSM at leve på samme frekvenser i fred og fordragelighed.

I mobilverdenen jages der som oftest mere spektrum for at opfylde kundernes behov for bedre og hurtigere mobildækning. Jo mere spektrum operatørerne får fingre i, des bredere kan de bygge vejene.

En metode til at få mere plads til LTE, er ved at genbruge de eksisterende frekvenser fra GSM og 3G, men de fleste operatører har stadigvæk utrolig meget tale- og besked trafik, som formentlig ikke forsvinder lige med det samme.

I 2015 vil der være flere abonnementer end mennesker på jorden

Huawei har i samarbejde med Vodafone succesfuldt testet en teknologi, som lader LTE og GSM dele de samme frekvenser. Den hedder GSM-LTE Dynamic Spectrum Sharing (GL DSS).

I et traditionelt mobilnetværk allokeres hver teknologi en række frekvenser, eksempelvis har Vodafone 20 MHz spektrum ved 1,8 GHz, her er 10 MHz brugt til LTE og de resterende 10 MHz til GSM trafik.

GL DSS installeres i netværket og kan i realtid filtrere og prioritere trafikken. Under perioder med meget trafik, får GSM en højere prioritet så opkald altid vil komme igennem, men under mere rolige perioder kan netværket give plads til mere LTE trafik så man bedre udnytter det spektrum der er tilgængeligt.

GL DSS er succesfuldt blevet testet i Vodafones spanske netværk, her har man observeret at man kan opnå 50 procent mere LTE kapacitet, hvilket de på papiret oversætter til en stigning i båndbredden på 32,5 Mbps.

Telefoner skal ikke opdateres for at teknologien fungerer, men for nuværende er dette udelukkende en Huawei-løsning og ikke en standard. De har desuden heller ikke nævnt, hvornår GL DSS ville være klar til udrulning.

Sylvain Fabre, researcher ved Gartner, fortæller at “vi ser at GSM og 3G vil leve væsentligt længere end nogen havde regnet med. Dette (GL DSS) kan være en af de ting man som operatør kan gøre for at øge bæredygtigheden og skalerbarheden.”

Kilde: Network World


Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies