Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny teknologi ved på forhånd, hvor du trykker på skærmen

Ny teknologi ved på forhånd, hvor du trykker på skærmen

Microsoft demonstrerer ny teknologi, der ud fra sensorer i skærmen kan forudsige, hvor du trykker med fingrene. Det giver nye, interessante muligheder.

Foto: YouTube.com (Microsoft Research)

Siden lanceringen af iPhone i 2007 har der ikke været nogen banegrydende ny måde, som man interagerer med sin smartphone på. Det har været ved simple tryk og multi-touches, som i og for sig også bringer rigeligt af muligheder med sig.

Det synes et team hos Microsoft Research dog ikke. De har nemlig udarbejdet en ny teknologi til kommende smartphones, der lader softwaren beregne, hvor på skærmen du trykker, før du rent faktisk gør det. Det kan minde lidt om Samsungs tidligere "floating touch"-funktion i bl.a. Galaxy S4, men nu gjort en del mere anvendeligt.

Læs også: Ny LG-teknologi: En usynlig fingeraftrykslæser

Teknologien kan lade sig gøre på grund af en såkaldt ”selvkapacitiv berøringsfølsom skærm”, som kan fornemme fingrene ovenover skærmen, inden de rører den. Teknologien kan også fornemme, når trykkes ude fra siden, når håndfladen hviler langs skærmen. Det er altså ikke selve hardwaren, der er nyskabende, men den software, som Microsoft har udarbejdet hertil.

Ud fra hvordan telefonen holdes og hvordan den er roteret kan teknologien altså forudsige præcist på hvilket punkt på skærmen der bliver trykket. For at vise hvilke muligheder det kan bringe med sig har Microsoft-folkene demonstreret teknologien i videoen nedenfor i forskellige apps.Du kan eksempelvis se en video på YouTube i fuld skærm. Hvis du så vil ændre lydstyrken, pause videoen, skifte videre til en anden eller udføre andre handlinger, skal du typisk klikke på skærmen for at minimere videoen og åbne nogle indstillinger, men ikke med denne teknologi.

Her kommer alle knapperne frem lige hvor du skal til at trykke med fingrene, hvilket gør det ikke kun nemt, men også hurtigere at udføre små handlinger, som kun kræver din opmærksomhed kortvarigt. Så snart du fjerner fingeren igen, forsvinder knapperne nemlig også fra skærmen.

Læs også: Samsung-teknologi muliggør ekstrem plads og ydelse

Teknologien kan også udregne, hvornår du holder telefonen i én hånd. I sådan et tilfælde vil den derfor kun præsentere knapper i samme side som din hånd og naturligvis vise færre knapper, da du ikke kan række over nær så mange med kun én hånd.

Teknologien giver også nye muligheder i din webbrowser, hvor du kan hvile fingeren over en hjemmeside for at se, hvor der gemmer sig URL-adresser, som du kan klikke videre på. Mulighederne er bestemt mange, men det vides endnu ikke, om teknologien en dag tages i brug i en kommende Windows-telefon fra Microsoft.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies