Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny type farveskærm udfordrer den "gammeldags"

Ny type farveskærm udfordrer den "gammeldags"

OLED er en forholdsvis ny type farveskærm, som fungere som et alternativ til det kendte LCD. Den nye type ventes at presse den "gammeldags" ud.

LCD har været den ubestridte mester, når det drejer sig om farveskærme til mobiltelefoner. Men alternativet OLED stormer fremad, og blandt andet Samsung oplever et stigende salg af de nye typer skærme. På et år er deres produktion af OLED-skærme nemlig steget med 50 procent.

Over det senste år er det generelle salg af OLED-skærme samtidig steget med 16 procent, når det drejer sig om hovedskærme og 77 procent, når det gælder mindre skærme på f.eks. en klaptelefon.

Men den store stigning er ikke midlertidig. Barry Young fra DisplaySearch fortæller, at AMOLED, en ny type OLED, vil blive lanceret til mobiltelefoner snarest, og at der forventes en salgsstigning på 117 procent.

Den nye teknologi har da også sine fordele. Young forklarer, at OLED-skærme har bedre billedkvalitet, større betragtningsvinkel, hurtigere svartid og højere kontrast på skærmen. OLED ser ud til, at være fremtiden.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies