Ny type iOS-virus fundet og stoppet

Sikkerhed har ellers været et kardinalpunkt for Apple, når det kom til iOS, men nu er en ny virus altså dukket op

Ny type iOS-virus fundet og stoppet

Med mindre man havde lavet et såkaldt ‘jailbreak’ på sin iPhone, så var den sikker for virus. Det var i hvert fald antagelsen, indtil et sikkerhedsfirma i USA fandt en virus, de kaldte WireLurker, som lige præcis kunne snige sig ind i en iOS-enhed.

Virussen har fået navnet på grund af den måde, den virker på. Den finder nemlig vej til en iPhone eller iPad fra en laptop via USB-kablet. Virussen genkender, at eksempelvis telefonen er sluttet til, og derfra overfører den så sig selv.

Der har ikke været de store egentlige problemer med virussen i sig selv, men metoden er bekymrende. Den kan bane vejen for andre vira, der så vil kunne forvolde langt mere skade.

Apple har lukket hullet

Virussen kom i første omgang fra piratkopierede apps fra Kina, og Apple har identificeret de skyldige apps. De pågældende apps er blevet blokeret, så de ikke længere kan forvolde skade.

Apple har, selvfølgelig fristes man til at sige, anbefalet, at man kun bruger officielle apps i forbindelse med sagen omkring WireLurker.

Mere nyt i sagen

Interessen for tematikken fortsatte. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 9/11/2014 puplicerede vi en ny vinkel om temaet med sagen Overblik: Test af Samsung Note 4, lancering af ny Android og Nexus’ fra Google – Tjek artiklen her. Tjek også seneste nyt om emnet her..