Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny USB standard vedtaget

Ny USB standard vedtaget

Ny USB standard til smartphones og tablets bliver lille, hurtig og smart

En af de ting, som kan være svære at komme af med, er ledninger, som bruges til at oplade smartphones eller overføre store filer. Derfor er det en glædelig nyhed, at organisationen bag fremtidens USB-stik, netop er blevet enige om en ny standard, som kommer til at hedde USB 3.1, type-C.

Der har før været spekulationer og rygter om, præcis hvad organisationen har annonceret, men når detaljerne er faldet på plads, kan smartphoneproducenterne endelig udnytte det nye USB-stik i kommende smartphones.

Læs også: Næste iPad Air får en langt bedre skærm

Type-C adskiller sig fra tidligere USB-versioner, ved at kunne indsættes i fremtidige enheder, uanset hvordan stikket vender. Bredde og højde på den nye C-stik er dog identisk med nuværende micro-usb 2.0 stik til smartphones, men nu kan stikket ikke vendes forkert, og samtidig har hastigheden også fået et godt nøk opad.

Type-C kan levere helt op til 100 watt og det gør stikket interessant for krævende tablets eller ultrabook-computere. De 100 watt kan dog kun nås ved 5 ampere og 20 volt, med ved 12 volt og 5 ampere giver det nye stik mulighed for 60 watt. De mange watt kan sikre, at det nye stik hjælper med at gøre ultrabooks endnu tyndere.

En interessant detalje er, at type-C er kompatibelt med SuperSpeed USB ved op mod 10Gbigabit i sekundet, så udover at levere mere strøm, er hastigheden på dette stik nu på højde med det normale USB 3.1 stik, som fylder noget mere.

Læs også: USB 3.1 bliver smartere

For smartphonebrugere er det interessant, at stikket nu tillader op mod 2 ampere ved 5 volt. Det giver 10 watt, og kan dermed, teoretisk set, sikre hurtigere ladehastighed. Det nuværende USB 2.0 kan modtage 2.5 watt. Hvorvidt vi kan se frem til mærkbart hurtigere ladehastighed er dog endnu uvist.

Håber du, at det nye type-C stik bliver implementeret hurtigst muligt af smartphoneproducenterne, eller er ledninger djævlens værk?

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Martin Nielsen 13-08-2014 16:55:33

Kan det lade lige s

0 0
povlhp 13-08-2014 10:19:14

Man kan vel netop ikke bruge det i telefoner.

EUs eksperter valgte jo, at der er en standard for stik i telefoner. Det skulle spare opladere. Hvis de havde tænkt med andet end det de sad på, eller ikke havde til dagsorden at ramme Apple, så havde de i stedet stillet krav om at opladeren skulle have USB stik. Så det kan ikke bruges i nye telefoner. Det er resultatet af Samsungs mange penge.

3 9
mathiasdk 13-08-2014 13:35:03

Hold nu kæft hvor har i andre brugere end ringe hukkomelse, eller også er i bare dummere end vådt bøljepap, nogle gange!
Det er absolut ikke noget "Eu-pjat" at der blev vedtaget en standard for opladning af mobiltelefoner. Det lader til at i lykkeligt har glemt at Nokia, Ericsson, siden Sony Ericsson osv. osv. alle havde hver deres egen udformning af opladere. Det er blevet 100 gange lettere at købe ekstra ladere, genbruge gamle ladere, låne ladere af andre efter opladningsstandarden blev vedtaget!

- Det har også sparet miljøet for unødvendige komponenter. Eksempelvis bliver Motorolas Moto G leveret uden oplader, og i fremtiden vil man forhåbenligt kunne vælge om man vil have en lader med eller ej, for de af os som ikke ser nogen grund til at have fem ladere i skuffen, eller på lodsen...

Apple ville ikke være med til at implementere standardten fuldt ud, og blev i stedet tvunget til at lave en lightning --> micro usb omformer i EU, man kan næppe klandre EU for at apple godt vil bibeholde deres lukrative tilbehørs monopol?.....

11 6
Peter Frederiksen 13-08-2014 14:05:19

Apple er ikke blevet tvunget til noget som helst endnu, det er først i 2017 at Micro USB er lovpligtigt i EU, Apple var blandt de første sammen med Nokia, Samsung og HTC, som tilsluttede sig EUs deklaration (ikke lovgivng) om "Frivilligt" at bruge micro USB, men hoppede efterfølgende fra med lightning stikket...

5 1
13-08-2014 10:29:50

Og sjovt nok bliver den nye standard sikkert USB 3.1 type C, som alle andre END APPLE gerne vil bruge.......Dermed kan man stadigt spare en masse ladere, og samtidig følge udviklingen. Desværre hendler alt i denne verden ikke om apple, selvom de helt sikkert gerne ville have det.....

Til artiklen skal det lige siges at der allerede i dag kan lades med 2 A på micro USB.....

14 5
TF 13-08-2014 13:22:08

Nu er det jo kun kablet fra lader til mobil der tales om ikke lader, så det er ret tvivlsomt om EUs pjat overhovedet få nogen miljømæssig fordel.

0 6
Thomas Larsen 15-08-2014 11:02:19

Nu kræver brugen af USB stik jo at man følger USB standarden, men nej den nye aftale dækker ikke kun stikket/kablet men også opladeren, det ligger dog ret tæt op ad USB standarden da det jo som sagt er et krav at følge USB standarden for at bruge USB-stikket, det siger jo sig selv.

1 0
14-08-2014 07:59:52

Nej hvis vi nu skal fluekneppe det på bedste Thomas F. maner, så er det faktisk kun stikket der snakkes om. Og hvis det bliver standard, så vil du ikke behøves at skulle købe nye/ekstra ladere. Og det giver jo en miljømæssig fordel!

5 2
Om brug af cookies