Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nye batterier lover 70 procent strøm på 2 minutter

Nye batterier lover 70 procent strøm på 2 minutter

Endnu et muligt gennembrud for batteriteknologien er i sigte, og så endda med materialer vi har masser af

Et klassiske emne i smartphone-debatten er batterierne. De er ikke store nok, de er ikke effektive nok og så fremdeles. Der er mange bud på fremtidige løsninger, og endnu et er dukket op. Det grunder i materialer, der er masser af, og det er meget lovende.

Læs også: Samsung viser armbåndsbatteriet frem

Det er i bund og grund lithium-ion batterier, og dem er der utallige af på markedet lige nu. Hvad der er forskelligt i den nye type fra Nanyang Technological University i Singapore er, at den negative pol på batteriet er skiftet ud med et materiale af nanorør lavet i titaniumdioxid. Det skriver universitetet i en pressemeddelelse.

Denne ændring har gjort, at batterierne kan oplades op til 70 procent på kun 2 minutter - så kan man lade telefonen op, mens man sætter håret inden turen i byen. Ændringen har også betydet, at man har kunnet opbevare mere energi i batterierne.

Større udsigter end smartphones og tablets

Denne metode at lave batterierne på kan ende med at gavne mange andre ting end bare smartphones og tablets, selvom de også vil nyde godt af det. En anden gevinst ved den nye metode er, at batterier vil kunne holde 10.000 opladningscykler. De fleste batterier vi bruger nu, holder omkring 500.

Den betragtelige forøgelse i levetiden er selvfølgelig godt for personlig elektronik, men resten af hardwaren vil nærme sig sidste salgsdato hurtigere end batteriet. Derfor vil et område som el-biler være mere oplagt.

Læs også: Motorola lancerer Turbo oplader

Vil batterierne holde 20 år, som i grove træk vil blive de 10.000 opladningscykler, så passer det langt bedre til en el-bil, som ellers skal have skiftet batteri efter nogle år.

Det vil også være noget mere attraktivt at anskaffe sig en el-bil, hvis den kan lades op på minutter i stedet for timer.

Langt fra en fjern fremtid

Teknologi inden for batterier har ofte svært ved at bide sig fast, og der kan være lang tid fra teori og prototyper til endelige produkter. Det kan dog se noget lysere ud i dette tilfælde end normalt.

Læs også: Hamp er det seneste i batterikapløbet

I og med at det er lithiumbatterier, som vi kender allerede, så er meget af teknologien til at producere batterierne på plads i forvejen. Desuden er titaniumdioxid et stof, der findes meget af i naturen, så der er ikke store omkostninger forbundet med at fremskaffe det.

Holdet bag teknologien regner med, at de nye batterier kan være klar til markedet inden for 2 år, og det må man sige er en ganske overskuelig tidshorisont.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies