Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nye billeder af Moto Z og moduler til bagsiden dukker op

Nye billeder af Moto Z og moduler til bagsiden dukker op

Nye billeder viser den kommende Moto Z fra Lenovo frem sammen med tre dertilhørende MotoMods-moduler til at montere på bagsiden, bl.a. et kameragreb.

Den kommende Moto Z får et markant anderledes design end den nuværende Moto X.
Den kommende Moto Z får et markant anderledes design end den nuværende Moto X.
Foto: Twitter.com (@evleaks)

Lenovo går helt nye veje med Motorolas Moto X-serie. Serien skifter ikke kun navn til Moto Z, men får også et fuldstændigt anderledes design som afsløret på tidligere billeder.

Blandt de store ændringer er, at det bliver muligt at tilslutte moduler på bagsiden af den kommende Moto Z via 16 kontaktben på bagsiden, men det har været lidt af et mysterium, hvordan det ambitiøse projekt rent faktisk vil tage sig ud i praksis.

Læs også: Slut med Motorolas Moto X-serie: Erstattes af Moto Z

Det giver den altid velinformerede Twitter-tipster, evleaks, svaret på i to nye lækkede pressefotos af den nye Moto Z (som DROID-udgave til teleselskabet Verizon) og tre tilhørende moduler - de såkaldte MotoMods. Reaktionerne på det meget anderledes design på efterfølgeren til sidste års Moto X har været noget blandede, bl.a. fordi bagsiden med de bløde kurver er gjort fuldstændig flad.

Nu viser der sig at være en årsag til den meget flade og tynde bagside. Det er nemlig hensigten, at du som forbruger nemt kan tilslutte og afmontere disse moduler på bagsiden, som mest af alt minder om bagsidecovers - bortset fra at være monteret på bagsiden i stedet for rundt om rammen.

Her ses tre af de såkaldte MotoMods-moduler, der kan monteres på telefonens flade og tynde bagside.
Her ses tre af de såkaldte MotoMods-moduler, der kan monteres på telefonens flade og tynde bagside.
Foto: Twitter.com (@evleaks)

Rygterne vil vide, modulerne indtil videre tæller en stereohøjttaler, en batteripakke, et kameragreb med blitz og optisk zoom, en pico-projektor og et hårdført cover med en vidvinklet linse, hvilket ser ud til at stemme overens med det billede, som nu er dukket op af tre af modulerne.

Her ses kameragrebet med den optiske zoomlinse og xenon-blitz, mens det er noget sværere at tyde, hvad de to andre moduler byder på. Det andet modul kunne umiddelbart godt se ud til at gemme på en støtteben, så telefonen kan ”sidde” på et bord og eksempelvis agere et lille filmalter.

Læs også: To Moto X-smartphones på vej: Tilslut moduler på bagsiden

Med disse MotoMods-moduler har Lenovo altså en noget anden tiltag til konceptet med en modulær smartphone end LG har. Mens Lenovos moduler fylder hele bagsiden og er gjort utroligt tynde, skal bunden af LG G5 hives ud for at blive monteret på et andet modul, der enten forøger størrelsen på telefonen i højden eller rækker ud over noget af bagsiden.

Med de forskellige lækkede billeder tegner der sig altså efterhånden et ganske klart billede af, hvad for en smartphone Moto Z bliver. Det sidste der mangler er blot prisen. Den bliver vi klogere på, når den med al sandsynlighed lanceres torsdag den 9. juni.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies