Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nye højttalere skal kapre iPhone 5-kunder

Nye højttalere skal kapre iPhone 5-kunder

iPhone 5-ejere skal bruge en adapter for at sætte mobilen i gamle højttaler-docks. JBL forsøger dog at lokke med nye produkter.

Da Apple for to måneder siden præsenterede iPhone 5, indførte de også en ny og mindre tilslutning i bunden af enheden, hvor oplader og andet tilbehør forbindes.

 - Nyt ladestik på iPhone 5

Den nye dock-connector - som Apple kalder for Lightning - betyder, at gammelt iPhone-tilbehør ikke er kompatibelt med iPhone 5 uden en adapter.

 - Web-tv: iPhone 5 - et godt køb? (videotest)

Det er selvfølgelig også en mulighed at købe nyt tilbehør i stedet, og det forsøger højttaler-producenten JBL at lukrere på. De har således lanceret to Lightning-kompatible produkter - JBL OnBeat Micro og OnBeat Venue LT.

 - Apple klar med tilbehør til iPhone 5

JBL OnBeat Micro bliver præsenteret som en "ultrabærbar højttaler" rettet mod folk, der vil have musikken med på farten. På batterier skal tonerne angiveligt kunne flyde i op til fem timer, og højttaler-docken lader iPhone 5, iPod Touch 5G eller den nye iPod Nano op, når den bruges sammen med den medfølgende AC-adapter. Et indbygget USB-stik gør det muligt at tilslutte andre bærbare enheder.

JBL OnBeat Venue LT er designet til hjemmebrug og bliver præsenteret som en "robust og trådløs bordhøjttaler". Musikken kan streames via bluetooth, og enheden er forsynet med et skjult Lightning dock-stik bag JBL-logoet ved højttalerens fod.

JBL OnBeat Micro har en vejledende udsalgspris på 799 kr., mens JBL OnBeat Venue LT ligger på 1.799 kr.

Micro-modellen forventes at være i butikkerne fra slutningen af november, og Venue LT fås i butikkerne fra december.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies