Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nye mobiler i december: HTC og Samsung bryder julefreden

Nye mobiler i december: HTC og Samsung bryder julefreden

Her er de mobiler som når sidste udkald inden julegaverne skal pakkes.

December er traditionelt en stille måneder med hensyn til lanceringer. Producenterne vil nødigt forvirre de købelystne med produktlanceringer midt i juleshoppingen. I år er billedet lidt anderledes og det ser ud til at der bliver kamp om andet end mandlen til jul.

Top-duel midt i julefreden.
Mindes man forårets fejde mellem HTC One og Samsung Galaxy S4 kommer vi muligvis til at genopleve dramaet igen. Samsung og HTC har kridtet op med hver deres bejler til Androidtronen til vinteren.

I det ene hjørne finder vi Samsung Galaxy S4 4G+, det lille plus ved siden af navnet indikerer at udefra set er det en uændret Galaxy S4, men hvor forskellen er at finde under motorhjelmen. Den 1,9 gigahertz hurtige motorblok er boret ud til 2,3 gigahertz og på den visuelle front finder man Adreno 330 grafik i stedet for den mindre 320 variant. Modemmet er nu også opdateret og understøtter hastigheder op 150 mbit/s.

I det andet hjørne har HTC ikke rørt ved motorblokken, men i stedet gjort hele kabinettet en millimeter tykkere og 13gr tungere en forgængeren.  Og så er der ellers boret i kabinettet for at gøre plads til et styk ekstra SIM kort og micro-SD kortlæser. Dermed er HTC One Dual verdens første dual-SIM mobil i high-end klassen (endeligt). Fortrækker man den tidligere One kan den nu også fås i guld.

Hvem der løber med prisen er uvist endnu, for LG Nexus 5, LG G2 og Samsung Note 3 er ikke lige til at vippe af toppen af Android kransekagen. Samsung Galaxy S4 4G+ er ude nu og HTC One Dual forventes at være i butikkerne i løbet af næste uge.

Outsidere byder også ind

Kigger man udover de gængse aktører er der spændende nyt fra Kina, USA og Storbritanien. Fra de forenede stater møder man Motorola Moto G: en billig telefon der lægger op til ravage i budgetklassen. Prisen er omkring 1200 kr, men med 4,5 tommer HD-skærm, udskiftelige covers, update til Android 4.4, og en quad-core processor leverer den meget mere end hvad man kan forvente i det prisleje.

Fra Østen ruller Oppo N1 ind. Med sine 5,9 tommer skærm en det en regulær jumbofon men den kan også byde ind med 3610 mAh batteri, 2GB RAM og Snapdragon 600 quad-core chip. To unikke feature træder dog frem: det ene er et 13MP kamera som kan vende både frem, opad og tilbage, det andet er det indbyggede Cyanogen Mod, en entusiast-udgave af Android. Den bliver tilgængelig fra den 10. december ved oppostyle.com og prisen lander omkring de 4500 kr.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies