Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nye regler for data roaming i EU

Nye regler for data roaming i EU

Det koster for meget at bruge datatjenester i udlandet, og det kan give svimlende høje regninger. Et nyt regelsæt fra EU skal hjælpe.

Den Europæiske Union har netop udsendt et regelsæt, som omhandler dataroaming i EU. Operatørene skal nu have en grænse for hvor meget deres kunder kan opkræves, når de bevidst eller ubevidst benytter mobiltelefonen til datatjenester i udlandet.

Kunder har indtil den 1. juni til at sætte et maksimalt månedligt beløb, de er villige til at betale for datatjenester, de kunder som ikke har gjort det inden 1. juni, vil automatisk blive tildelt et beløb svarende til 50 euro (cirka 370 kroner).

Endvidere er operatørene pålagt at sende en besked til kunden, når de har brugt 80 procent af deres tildelte beløb. Når de rammer 100 procent vil der blive lukket for brugen af datatjenester.

342.000 kroner for at se et tv-program

En af de drivende kræfter bag regelsættet er nogle af de svimlende beløb, som kunder er blevet opkrævet efter de har været på besøg i udlandet.

En tysk rejsende fik en regning på 46.000 euro (over 300.000 kroner) efter at have set et tv program, mens han rejste i Frankrig. En britisk studerende modtog en opkrævning på 9.000 euro (knap 67.000 kroner) for at have roamet på et andet netværk i en måned, da han læste i udlandet.

EU har desuden også fastslået, at den pris som operatørene betaler hinanden, når data overføres i deres netværk, ikke må overstige en euro per megabyte. Denne pris sættes yderligere ned i løbet af de kommende to år.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies