Nye rygter om filmudleje i iTunes

Så går der igen rygter om at Apple vil tilbyde film i den danske iTunes-butik. Årsag: Apple har ændret betingelserne, så de nu også dækker over muligheden for at leje film.

Nye rygter om filmudleje i iTunes

Har du handlet ind i iTunes indenfor det seneste døgns tid, har du måttet sige god for nye betingelser. Og det nye skriv gemmer på en nyt afsnit, som kan være endog særdeles interessant. Der står nemlig:

Betingelser for filmleje …

“Salgsbetingelserne samt vilkårene for iTunes Store er blevet ændret, således at disse omfatter mulighederne for at downloade og leje film.”

På flere Apple-relaterede blogs diskuteres det lystigt om det betyder, at det endelig snart bliver muligt at købe og leje film herhjemme. En mulighed amerikanere, englændere, tyskere og franskmænd har haft længe.

Dykker man længere ned i teksten kan man se, at man har 30 dage til at påbegynde at se filmen, når den er lejet. Når man starter med at se filmen, har man 48 timer til at få den set.

Det er dog ikke første gang, at vi medier har råbt “ulven kommer”. Så sent som i september blev der også gættet på, at Apple ville åbne for film i den danske iTunes.

Pessimisterne blandt bloglæserne gætter på, at der ene og alene er tale om en oversættelse, der er “smuttet med” fra den engelske version af brugerbetingelserne.