Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nye tests slår fast: Batteritid i iPhone 6s svinger kun 2-3 %

Nye tests slår fast: Batteritid i iPhone 6s svinger kun 2-3 %

Nye benchmark-tests bekræfter Apples ord om, at batteritiden i iPhone 6s og 6s Plus kun varierer med 2-3 % uanset om hvem der står bag A9-processoren.

I den nye iPhone 6s og iPhone 6s Plus benytter Apple sin egen A9-processor, og for at følge med den store altid store efterspørgsel er det både Samsung og Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), der står for produktionen.

Flere brugere, eksempelvis denne på hjemmesiden Reddit, kunne dog via Geekbench-appens batteritest dokumentere, at batteritiden konsekvent svingede med cirka 2 timer afhængig af, hvilken producent processoren er fra. Apple var hurtigt ude og oplyse, at der kun ses en variation af batteritiden på 2-3 % af batteritiden, såfremt telefonerne benyttes under normalt brug.

Læs også: iPhone 6s og 6s Plus gemmer på vandtætte egenskaber

Sidenhen har hjemmesiden Ars Technica gravet dybere i sagen og undersøgt hvis påstand, der er korrekt - og konklusionen er klar. Apple har ret, når it-giganten påstår en forskel på 2-3 %. Ligesom brugerne konkluderede, er det i Ars Technicas mere opfattende test A9-processoren produceret af TSMC, der klarer sig bedst, men langt fra i samme grad.

Testen blev foretaget to gange. Resultaterne her viser gennemsnittet af disse. (Foto: arstechnica.com)
Testen blev foretaget to gange. Resultaterne her viser gennemsnittet af disse. (Foto: arstechnica.com)

I testen med browsing på WiFi ender Samsung-chippen kun med en batteritid, der er 2,2 % dårligere end TSMC’s. I en anden test fra GFXBench er forskellen 4,3 % - også til TSMC’s fordel, mens en test i WebGL til gengæld viser en 1 % bedre batteritid med processoren produceret af Samsung.

Læs også: iPhone 6s slår mange af konkurrenterne i batteritest

Til sidst blev en test foretaget i Geekbench, som altså var det program, hvor det store udsving fra brugerne blev dokumenteret fra, og ganske rigtigt. Ifølge den præsterer TSMC-processoren hele 28 % bedre end Samsungs.

Konklusionen fra Ars Technica er, at udsvinget ganske rigtigt er inden for de 2-3 % så længe de to iPhones benyttes under normalt brug. Hvis iPhone 6s eller 6s Plus kommer under hårdt arbejde som dokumenteret i Geekbench-testen, kan udsvinget være større, lyder det.

Sådan tjekker du hvem der står bag processoren

Vil du på trods af den dokumenterede knap så store forskel alligevel finde ud af, om det er Samsung eller TSMC, der står bag processoren i din iPhone 6s eller iPhone 6s Plus, så kan det heldigvis nemt lade sig gøre.

Læs også: iPhone 6s - slipper for ny bendgate - bøjer næsten ikke

I App Store skal du blot downloade appen Lirum Device Info Lite - System Monitor, som kan finde informationer og navne på al hardware i din iPhone.

I appen skal du således scrolle ned til afsnittet, der hedder ”Storage and Model Information”, hvor du skal klikke dig ind på modelnummeret. Modelnumrene betyder følgende:

iPhone 6s:
N71AP: Processor fra Samsung
N71MAP: Processor fra TSMC

iPhone 6s Plus:
N66AP: Processor fra Samsung
N66MAP: Processor fra TSMC

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies