Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nyeste iOS-opdatering kan hjælpe ældre iPhones

Nyeste iOS-opdatering kan hjælpe ældre iPhones

Gamle iPhones har nogle gange svært ved nye iOS-opdateringer, men den seneste kan være et boost til ældre modeller

Apples populære iPhones har til dels haft et ry for, at når iOS skulle opdateres, så gik det ned ad bakke med telefonens præstation. Det har betydet, at nogle har følt, at gamle iPhones er blevet langsommere af opdateringer, men den nyste version af styresystemet kan være et boost for gamle iPhones.

I hvert fald er der lige nu en video på YouTube, der sammenligner en iPhone 4S på iOS 8.4.1 med en iPhone 4S på iOS 9.2.1 - altså den nyeste version af Apples mobilstyresystem. 

Læs også: Batterifejl ikke rettet i seneste iOS-opdatering

På videoen er telefonen med den gamle version af iOS hurtigst til at starte op, men ellers er det meget lige mellem de to telefoner - måske endda med en lille fordel til iOS 9.2.1.

Apple er lige nu under beskyldning for at vildlede kunder i USA om netop denne problematik. Et søgsmål beskylder Apple for at sige, at iOS er kompatibelt med enheder tilbage til iPhone 4S, mens Apple i virkeligheden udfører planlagt forældelse - det der på engelsk hedder 'planned obsolesence'. 

Læs også: Spændende referencer fundet i iOS 9.3 betakode

Planlagt forældelse går ud på, at producenter indkoder en 'slutdato', hvor et produkt så ikke virker længere eller kun virker i meget ringe grad.

Godt nok er en enkelt video på YouTube ikke det store datagrundlag, men måske er der grund til optimisme, hvis man har en gammel iPhone og gerne vil have opdateret sin enhed.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies