Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nyhederne i Android 2.2 Froyo

Nyhederne i Android 2.2 Froyo

Google har sendt Android 2.2 (Froyo) ud til udviklerne. Vi har set på nogle af de nyheder den kommende Android byder på.

Android er navnet på det styresystem til mobiltelefoner som blandt andet Google er med til at lave. Det findes på en række modeller fra HTC, Sony Ericsson og Samsung - i fremtiden spås Android at blive et af de dominerede mobilsystemer.

Den nyeste udgave kaldet Froyo (version 2.2) har en række nyheder, i forhold til de tidligere versioner.

Noget af det vigtigste er en forbedring af hastigheden i selve systemet, der optimeret væsentligt. Det er i hvert fald det, som de foreløbige tests viser.

Integrationen af Adobe Flash 10.1 er også en stor nyhed som gør det muligt, at se alt det interaktive indhold, som mange hjemmesider benytter sig af. Her skal det dog nævnes, at mobilerne HTC Desire og Legend allerede har Flash - men vi må alligevel formode, at denne integration får Flash-afviklingen til at køre endnu bedre.

Det bliver ligeledes muligt, at lade mobiltelefonen fungere som Wi-Fi hotspot. Andre mobiltelefoner og computere kan altså se mobilen som en trådløs netværksforbindelse, som der kan logges på. Det betyder, at man fx kan have mobilen i lommen, og så lade ens bærbare computer logge trådløst på internettet via mobilens netforbindelse.

Android 2.2 Froyo byder også på en lettere betjening af kameraet, Gmail, og fået har farvede etiketter og kalenderen er fintunet en smule. Det vil også være muligt, at låse mobiltelefonen med en pinkode, der skal indtastes før enheden kan benyttes.

Nogle brugere har ikke været helt tilfredse med tastaturet til SMS og mails i de aktuelle Android-versioner. Derfor har Google angiveligt optimeret på det, så fx specialtegn og tal, let kan frembringes ved blive at lave et svirp på med fingeren. Dermed bliver det ikke nødvendigt at holde "Q" nede for at skrive fx "1".

Nyt keyboard
Nyt keyboard

En del forbehold

Inden du glæder dig for tidligt, er det vigtigt at huske på, at Froyo kun lige netop er frigivet til mobilproduceter og udviklere.

Der kan altså gå længe inden denne version rammer mobiltelefonerne. Formodenlig bliver en række nyere mobiler født med Froyo, mens nogle af de ældre, måske kan opdateres.

Mobilproducenterne har desuden adgang til at tilpasse Android, som de har lyst. Du kan altså ikke være sikker på, at alle de funktioner der her er nævnt, vil være en del af funktionerne på en kommende Android 2.2 mobil.

Eksternt Link:
 - Her kan læses mere om Android 2.2

Læs også:
 - Forvirring om Froyo opdatering til HTC Desire

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies