Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nyt Apple-hovedkvarter dyrere end ventet

Nyt Apple-hovedkvarter dyrere end ventet

Det kommende Apple Campus 2 bliver langt dyrere end ventet, men også byggeprocessen forsinkes.

Billeder af det kommende Apple Campus 2
Billeder af det kommende Apple Campus 2

Apples nye hovedkvarter, Apple Campus 2, bliver meget dyrere end ventet. Den samlede pris for det nye hovedkvarter i Cupertino er nemlig steget fra tre til fem milliarder dollar, hvilket svarer til omkring 30 milliarder kroner.

Det er Bloomberg Businessweek, som kan fortælle, at kvadratmeter-prisen på det nye byggeri bliver omkring 8.700 danske kroner, hvilket er tre gange så meget som typiske kontorbygninger i store amerikanske byer. Apple forsøger dog, at reducere prisen med 5-6 milliarder kroner. Det skriver Comon.dk.

Det er Apples afdøde stifter, Steve Jobs, som fik prisen i vejret med sine høje krav til materialerne. Alt skal poleres, samt der er næsten ingen fugninger i væggene, den bedste kvalitet træ skal bruges til rummene og hele bygningen skal dækkes med seks kvadratkilometer buet glas.

 - Her er Steve Jobs største succeser

Det var også Steve Jobs selv, som præsenterede byggeplanerne på et byrådsmøde i Cupertino den 7. juni 2011, hvilket var en af de sidste gange han viste sig i offentligheden inden hans død. Steve Jobs betegnede selv byggeriet som ”verdens bedste kontorbygning”. Du kan se en video med præsentationen nederst på siden.

 - Steve Jobs kåret til verdens bedste leder

Flere arkitekter er dog ikke enige. De mener den vil isolere medarbejdere og grupper i stedet for at bringe dem sammen. De anklager Apple for, at kun at tænke på bygningens udseende og æstetiske design, fremfor dens praktiske funktion. Bygningen kan dermed siges at reflektere Apple produkter, den er flot og unik – men også lukket og ikke helt indbydende.

Det er heller ikke kun prisen, som ikke stemmer overens med det ventede. Bygningen skulle ifølge den oprindelige plan have stået færdig i 2015, men nu ser det ud til den først er klar i 2016. Men starten for byggeriet er også udskudt til slutningen af i år eller måske 2014 – i stedet for som planlagt i 2012.

Sådan bliver bygningen

Når bygningen engang bliver færdig, så vil der være plads til 12.000 medarbejdere og for at spare plads, så er der også lavet et underjordisk parkeringshus i to etager, hvor der på hver etage er plads til 2.300 biler.

Der skal desuden bygges et parkeringshus med plads til 4.300 pladser – over jorden. Ligesom der er eget fitness-center, kraftværk (som skal forsyne bygningen med energi med miljøvenlige energikilder),

Apple Campus 2 skal bygges på et areal på 70 hektar, der tidligere har tilhørt HP (Hewlett-Packard). Og det er den britiske stjernearkitekt Norman Foster, der har tegnet bygningen.

For at der skal blive plads til bygningen skal flere offentlig veje også lægges om, samt der skal fældes 3.400 træer – efterfølgende skal der dog plantes 6.000 nye træer - hvilket blandt andet vil være på det park-lignende areal, som anlægges i midten af den runde bygning – her er ingen adgang for offentligheden.

Du kan se nærmere på tegninger og billeder af Apple Campus 2 her.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

ihk 09-04-2013 19:14:47

Ærgeligt Steve Jobs er ikke i live til at bygningen stå færdig.

0 0
Tbm2 09-04-2013 12:10:12

6000000m^2 glas???
Det er jo sindsygt!

0 0
09-04-2013 12:17:12

Vi må ikke håbe de taber den ;D

0 0

Om brug af cookies