Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nyt Apple-patent peger på skærme med indbygget sikkerhed

Nyt Apple-patent peger på skærme med indbygget sikkerhed

Fremtidens iPhones og iPads kan muligvis åbnes sikres med fingeraftrykslæsere gemt bag skærmen.

Et konceptfoto af iPhone 7 med væg til væg skærm med indbygget Touch-ID
Et konceptfoto af iPhone 7 med væg til væg skærm med indbygget Touch-ID

Et nyt patent ved det amerikanske patentkontor giver håb til enklere Touch ID til fremtidens Apple produkter. I stedet for at skulle holde Touch-ID knappen inde vil det i stedet være hele displayet der vil være følsomt overfør din fingeraftryk.

Selve patentet beskriver en metode til at inkludere en fingeraftrykslæser inde i skærmens trykfølsomme lag. I første omgang vil det sandsynligvis kun være en mindre, foruddefineret portion af skærmen der vil agere fingerscanner.

Patentet går dog videre til at beskrive en helskærms sensor, hvor flere fingre kan anvendes til at sikre adgangen til mobilen.

Læs også: Apple vinder patent på Slide to Unlock

Så kommer væg-til-væg skærmen

Får Apple implementeret patentet i kommende enheder vil skærmen kunne brede sig ud over hele fronten af de fremtidige iPhones eller iPads. Indtil videre er iPhonens design begrænset af at skulle huse en fysisk hjemknap under displayet.

I patentets noter beretter om visse vanskeligheder ved designet. Her fremgår det at tidlige forsøg med skærme med fingeraftrykslæsere udmøntede sig i et display der blev sværere at tyde. Samtidig betød det ekstra lag i skærmen at touch-respons blev svækket.

Læs også: Apple arbejder måske på en iPhone med buet skærm

Fokus på skærmen

Hvornår teknologien bliver klar til masseproduktion kan der kun gisnes om, da Apples patenter ikke altid finder deres vej til nye enheder.

I nogle tilfælde kan ventetiden være relativ kort således blev patentet bag Touch-ID røbet i 2013, et år forud for lanceringen af iPhone 5s – den første iPhone med trykfølsom fingeraftrykslæser. Hurtigst gik det med patentet bag NFC-chippen i iPhone 6, som kom frem bare 3 måneder forud for lanceringen. 

Det er heller ikke første gang at Apple forsøger at tænke nye funktioner ind i skærmen. Tidligere er patenter på blandt andet klikbare displays, trykfølsomme skærmkanter og aftagelige skærme blevet spottet i det amerikanske patentkontor.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies