Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nyt håb for Siri på dansk

Nyt håb for Siri på dansk

Apple er med iOS 8 og OS X Yosemite klar med diktering på 24 nye sprog. Danskerne er med og derved lidt nærmere Siri.

Helt tilbage i slutningen af 2012 kunne vi på Mobilsiden fortælle, at Siri skal lære at tale dansk. Vi er dog senere blevet skuffet adskillige gange, og har desværre måtte se os overset til større markeder. 

Dog har mandagens event fra Apple igen spiret håb for en dansk talende Siri til æbleprodukterne, da 22 nye sprog, inklusiv det danske, kan sikre stemmediktering med både iOS 8 og OS X Yosemite. Stemmediktering sikrer, at du kan indtale tekst alle steder hvor tastaturet springer op.

Mobilsiden har i den forbindelse bragt artiklen Sådan dikterer du sms'er og mails på din iPhone - på dansk [TIP], da app'en Aktiv Stemme i forvejen kan klare den opgave. Fordelen ved at Apple bager det ind i systemet er, at det indtalte ikke behøver at skulle kopieres fra den førnævnte app til en anden. 

Funktionen skulle efter sigende virke overraskende præcist med dansk diktering, hvilket giver håb om en dansktalende Siri i fremtiden. Mobilsiden har endnu ikke fået adgang til betaversionerne af iOS 8 og OS X Yosemite, men vender naturligvis tilbage med vores indtryk når vi har. Hold derfor godt øje med siden som altid.  

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Morten Rank 04-06-2014 13:56:47

Hej med jer.

Jeg skal måske for en sikkerheds skyld pointere at Siri og stemmediktering ikke i den forstand har noget med hinanden at gøre. Stemmediktering laver indtalt sprog, og med iOS 8 nu dansk, om til tekst. Det kan desuden bruges overalt i systemet og ikke kun til beskeder.

Men at Apple nu bringer dansk diktering til systemet, så spirer det lille håb for en dansk-talende og personlig Siri-assistent:)

Vh Morten Rank, Mobilsiden

4 0
viggoer 04-06-2014 15:31:24

Hej Morten.
Jeg har været lidt inde og læse på 9to5mac, hvor de har en liste over de nye sprog (linket nedenfor), og selvom dansk er på listen over nye sprog til Siri, så skriver folk i kommentarerne, at Siri ikke kommer til at tale og forstå de nye sprog. Det - siger de - kan man først håbe på med iOS 9.
Det er meget forvirrende. Forstår du det som dem på 9to5mac eller sådan, at man allerede i en senere iOS 8 beta kommer til at kunne snakke med Siri på dansk?

0 0
Morten Rank 04-06-2014 16:02:56

Hej viggoer

Som mange af kommentarerne fra dit link henviser til så gælder det danske sprog kun diktering og altså IKKE Siri med iOS 8. Det fremgår heller ikke af 9To5Mac's artikel at det skulle være Siri der er tale om.

Det ville også være urimeligt godt nyt hvis Apple kunne tilføje Siri funktionalitet til så mange sprog på én gang, da der er et stort arbejde bag.

Vi kan selvfølgelig ikke afvise at Apple måske overrasker med dansktalende Siri til efteråret når iOS 8 er klar til offentligheden, men med lidt kendskab til Apple så krydser vi blot fingre på at vi får det med iOS 9 næste år.

Vh Morten Rank.

4 1
viggoer 04-06-2014 12:00:57

Stemmediktering til sms på dansk er integreret i iOS 8 beta'en :)

0 0
Morten 04-06-2014 12:30:33

Ja - og det virker fantastisk ... yyeeehhhaaa. Dog må de også gerne lave "hele" Siri på dansk.

5 0
Om brug af cookies