Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nyt patent kan sikre at telefonen ikke blænder dig i mørket

Nyt patent kan sikre at telefonen ikke blænder dig i mørket

Nyt patent fra Microsoft gør, at telefonen kan detektere at du befinder dig i et mørkt rum og tilpasse display-visningen så du ikke blændes.

Nyt patent fra Microsoft skal sikre at du ikke blændes når du tænder telefonen i et mørkt rum som soveværelset eller biografen<br />Billede kilde: Gizmodo
Nyt patent fra Microsoft skal sikre at du ikke blændes når du tænder telefonen i et mørkt rum som soveværelset eller biografen
Billede kilde: Gizmodo

Microsoft har for nyligt indgivet et patent der beskriver en såkaldt “ikke iøjnefaldende-tilstand”.

Telefonen skal kunne detektere at den befinder sig i et mørkt rum, eksempelvis en biografsal eller soveværelset. Derefter - ud over at skrue ned for lysstyrken - fjerne en række ting der lyser op på skærmen og hovedsageligt benytte grader af mørke farver under visningen af brugergrænsefladen.

De fleste har sandsynligvis prøvet at tænde deres telefon i et helt mørkt rum og nærmest blive blændet af det skarpe lys, eller sidde i biografen og lige skulle tjekke en besked, hvorefter telefonen lyser den halve biografsal op.

Selvom et patent på ingen måde betyder at ideen rammer slutbrugeren, så virker det som en forholdsvis simpel løsning på et problem de fleste har oplevet. Det ville være ærgerligt hvis Microsoft ikke arbejdede videre med ideen.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies