Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nyt PBS-gebyr er godt skjult

Nyt PBS-gebyr er godt skjult

Information om indførelse af nyt gebyr gemt væk nederst på fakturaen. Det kan gøres meget bedre mener Forbrugerstyrelsen.

Telenor indfører nyt gebyr på 5,32 kroner for betaling via PBS den 1. marts 2010.

Hvis du er kunde hos Telenor og ikke har opdaget det nye gebyr, så er det ganske enkelt fordi oplysningen er gemt en smule af vejen. Det skriver DR Nyheder.

Telenors tilfælde fremgår oplysningen nederst på den faktura du modtager i din netbank, hvis du er tilmeldt PBS. Så hvis du ikke åbner og gennemlæser din faktura, så kommer det nye gebyr sikkert som en overraskelse.

SKal fremgå tydeligt

Det er fuldt ud lovligt at annoncere prisændringer på fakturaen, men loven kræver også at det skal ske tydeligt og fremhævet.

I et interview med P3Nyheder siger Martin Salamon fra Forbrugerrådet, at erfaringerne viser at teleselskaberne ikke altid er lige gode til at fremhæve de negative ændringer.

Selvom Telenor ikke umiddelbart har brudt nogle regler, mener Martin Salamon bestemt at annonceringen af gebyret kunne gøres meget bedre.

Så sent som i sommers, sagde Telenors markedsdirektør Peter Berg, at Telenor ikke ville opkræve PBS-gebyr, så længe der ikke var mindst en anden gratis betalingsform for deres kunder.

Indtil videre har Telenor ikke kommenteret sagen, de har blot bekendtgjort at de arbejder på at indføre en ny og gratis betalingsmåde.

Om det sker inden den 1. maj så deres kunder kan undgå at betale gebyr, vides ikke.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies