Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nyt projekt skal sikre bedre mobildata

Nyt projekt skal sikre bedre mobildata

Højteknologifonden, Nokia Siemens og Aalborg universitet vil sikre den mobile bredbåndskapacitet selvom datatrafikken på mobilnetværkene stiger dramatisk i løbet af de næste par år.

Flere og flere mennesker bruger deres mobiltelefoner til at tjekke mail, Facebook, se TV og surfe med. Det forventes at mængden af mobildata i år 2020 vil være op til tusind gange større, end den var i 2010.

Det er en stor udfordring for teleselskaberne og deres mobilnetværk, da øget mobildata koster mange penge til udvidelse af backbonenetværk, opsætning af nye sendemaster og optimering af det eksisterende netværk.

Et nyt projekt støttet af Højteknologifonden med kinesiske Liang Hu i spidsen skal nu kortlægge, hvordan det bedst kan lade sig gøre at levere den nødvendige netværkskapacitet i 2020, så den mobile bredbåndskapacitet kan maksimeres - vel at mærke uden det bliver væsentligt dyrere for teleselskaberne.

 - ”Med projektet kan vi f.eks. finde ud af, om det er mest økonomisk at udbygge de basisstationer, som sidder i de nuværende sendemaster med nye avancerede antenneteknologier, så kapaciteten øges. Eller om det i stedet bedre kan betale sig at bygge flere mindre sendemaster i landskabet,” forklarer Preben Mogensen ved Aalborg Universitet og forsætter:

- "Små minibasisstationer på størrelse med en Wi-Fi-router kan også vise sig at være løsningen på den kommende udfordring. Den skal være i hjemmet, på arbejdspladsen eller på skolen, så man i praksis har sin egen lille ”sendemast” tæt på, hvor en stor del af mobildataen hentes. Med projektet skal vi også finde ud af, om der er behov for nye frekvensbånd eller helt nye teknologier for at kunne imødekomme  kundernes fremtidige behov for meget hurtigt mobil internet.”

Projektet officielle navn bliver Cost-effective deployment strategies for beyond 4G heterogenous wireless networks.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies