Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nyt samarbejde om forbedret mobil bredbåndsdækning

Nyt samarbejde om forbedret mobil bredbåndsdækning

Telenor, Telia, GlobalConnect og 3 laver samarbejde, som skal sikre bedre mobil bredbåndsdækning.

TDC har med sin nye 800 MHz licens forpligtet sig til, at dække en stor del af Danmark med mobilt bredbånd inden 2015. Men der vil stadig være en del borgere, som ikke vil være dækket med mobilt bredbånd fra hverken TDC, Telenor, Telia eller 3.

I sidste uge kom TDC så med en solo udmelding, og den er ikke faldet i god jord hos de andre teleselskaber. TDC foreslog, at TDC kunne løse problemerne ved, at staten betaler TDC for at udbygge sit net yderligere.

Den solo udmelding har, ifølge en pressemeddelelse udsendt af Telenor, Telia, GlobalConnect og 3, ikke været koordineret med de øvrige spillere på markedet. Derfor har de fire nævnte selskabet nu lavet et samarbejde, der gennem en koordineret indsats på tværs af telebranchen, skal sikre bedre mobildækning.

- ”I Telenor, Telia, GlobalConnect og 3 ønsker vi at tage medansvar i samfundspligten om at sikre en god mobildækning for alle danskere. Og vi forpligter os derfor med dette initiativ til i samspil med det offentlige at søge en løsning, der kommer digitaliseringen af borgerne og staten og bedre mobil bredbåndsdækning i Danmark til gode.”, udtaler direktørerne Marek Slacik (Telenor), Søren Abildgaard (Telia), Morten Christiansen (3) og Niels Zibrandtsen (GlobalConnect).

Helt konkret vil de fire selskaber forpligte sig til at gå ind i en dedikeret dialog om at løse de problemer, som TDC’s udbygning efterlader. Ifølge pressemeddelelsen kan en mulighed være, at teleselskaberne i fællesskab anlægger de nødvendige master og kabler og stille dem til rådighed for alle teleselskaber – også TDC – som et åbent net.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Mulvados 22-01-2013 08:25:44

TDC leverer den lige til højrebenet for dem... havde de bare tænkt sig lidt om kunne de have udformet selvsamme, eller startet op på en debat med de andre selskaber og så kunne TDC have ladet de andre grave deres egen grav.

Det uagtet hvad tankerne bag egentlig er :)

0 0
Carsten 21-01-2013 21:02:22

Så med andre ord kunne Telenor, Telia, GlobalConnect og 3 godt tænke sig, at det var DEM, staten betalte for at udbygge nettet yderligere :o)

Haha, sølle forsøg på at score point på pæne ord som "medansvar i samfundspligten" - som om, de skulle være filantropiske selskaber og ikke akkurat som TDC selskaber, der lever for at slå mønt på vores behov for mobildækning.

Hahaha, hvad man dog ikke skal læse nu om dage!

0 0

Om brug af cookies