Nyt samarbejde om forbedret mobil bredbåndsdækning

Telenor, Telia, GlobalConnect og 3 laver samarbejde, som skal sikre bedre mobil bredbåndsdækning.

Nyt samarbejde om forbedret mobil bredbåndsdækning

TDC har med sin nye 800 MHz licens forpligtet sig til, at dække en stor del af Danmark med mobilt bredbånd inden 2015. Men der vil stadig være en del borgere, som ikke vil være dækket med mobilt bredbånd fra hverken TDC, Telenor, Telia eller 3.

I sidste uge kom TDC så med en solo udmelding, og den er ikke faldet i god jord hos de andre teleselskaber. TDC foreslog, at TDC kunne løse problemerne ved, at staten betaler TDC for at udbygge sit net yderligere.

Den solo udmelding har, ifølge en pressemeddelelse udsendt af Telenor, Telia, GlobalConnect og 3, ikke været koordineret med de øvrige spillere på markedet. Derfor har de fire nævnte selskabet nu lavet et samarbejde, der gennem en koordineret indsats på tværs af telebranchen, skal sikre bedre mobildækning.

– ”I Telenor, Telia, GlobalConnect og 3 ønsker vi at tage medansvar i samfundspligten om at sikre en god mobildækning for alle danskere. Og vi forpligter os derfor med dette initiativ til i samspil med det offentlige at søge en løsning, der kommer digitaliseringen af borgerne og staten og bedre mobil bredbåndsdækning i Danmark til gode.”, udtaler direktørerne Marek Slacik (Telenor), Søren Abildgaard (Telia), Morten Christiansen (3) og Niels Zibrandtsen (GlobalConnect).

Helt konkret vil de fire selskaber forpligte sig til at gå ind i en dedikeret dialog om at løse de problemer, som TDC’s udbygning efterlader. Ifølge pressemeddelelsen kan en mulighed være, at teleselskaberne i fællesskab anlægger de nødvendige master og kabler og stille dem til rådighed for alle teleselskaber – også TDC – som et åbent net.

Temaet er ikke slut

Redaktionen følger op med den seneste udvikling om temaet. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 4/1/2013 kørte vi en artikel med tematikken Disse mobiler kommer på hylderne i januar – Historien kan læses her. Få også seneste nyt om emnet her.