Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nyt sikkerhedshul i iOS 7 - se her hvordan du beskytter dig

Nyt sikkerhedshul i iOS 7 - se her hvordan du beskytter dig

Den særlige “tyverisikring” som Apple introducerede med iOS 7, kan tilsyneladende omgås igen ved brug af et kryptisk trick.

I dette Tip: Bliv familiens “Sherlock Holmes” når sagerne mangler, har Mobilsiden.dk tidligere vist funktionen “Find min iPhone”, der både kan lokalisere, alarmere og destruere indhold på dine iOS enheder og Mac. 

Funktionen, der oprindeligt var forbeholdt Apples fejlende MobileMe-tjeneste, blev i 2011 gjort gratis for alle som en del af skytjenesten iCloud. Apple havde desuden forbedret funktionen med sidste års frigivelse af iOS 7, da man herefter skal indtaste koden til AppleID for at deaktivere funktionen på telefonen. 

Opdateringer giver mere stabile apps

Alligevel lykkedes det tidligere, at omgås Apples system og deaktivere “Find min iPhone” uden brug af koden. Apple har sidenhen lukket det omtalte sikkerhedshul, men nu er der fundet en ny kryptisk måde, at omgå sikringen på. Det skriver 9To5Mac.Som i kan se i videoen herover, så kræver tricket altså, at den uvedkommende har adgang til din enheds “Indstillinger”, hvilket jo er udelukket, hvis du blot bruger adgangskode. Har du endnu ikke gjort det, så gøres det let under: Indstillinger, (Touch ID &) Adgangskode.

iOS 7.1 er den mest stabile version til dato

Apple plejer at være relativ hurtig ude med fejlrettelser, og særligt når det gælder manglende sikkerhed som i tilfældet her. Vi forventer derfor, at kunne opdatere enhederne indenfor de kommende uger. I skrivende stund hedder nyeste version iOS 7.1. Har du endnu ikke opdateret dine enheder hertil, kan du her læse mere om hvad opdateringen byder på.

Kilde: 9To5Mac

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies