Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nyt teleselskab gør op med dumme netværk

Nyt teleselskab gør op med dumme netværk

Manden bag Telmore og Bibob lancerer teleselskabet Justfone. Med den kommer dyrere, men smartere, mobiltelefoni.

Hvad er din tid værd? spørger Frank Rasmussen. Manden bag low-cost teleselskaber som BiBob og Telmore, vil nu gøre op med billige og dumme netværk. Frank Rasmussen nye selskab, Justfone, skal i stedet sælge sig selv på smarte løsninger. Han spørger derfor:

Kan du forestille dig at bruge en 10’er eller en 20’er mere om måneden, hvis det betyder at du kan slippe for forgæves opkald, forældede telefonsvar-beskeder eller irriterende telefonsælgere?

Det mener grundlæggeren af JustFone, at mange brugere gerne vil.

Ballademageren er tilbage

Det er ikke første gang, at Frank Rasmussen skubber til en fastlåst telebranche. Tilbage i 2000 skabte det røre, da Telmore gik i luften. Det lille selskab var nemlig først med mobiltelefoni uden abonnement, et opgør med datidens dyre abonnementer. Telefoni skulle dengang sælges som bland-selv-slik.

Siden fik Frank Rasmussen stablet Bibob på benene, et andet selskab med bundpriser som hovedfokus.

14 år senere er iværksætteren tilbage med Justfone, et teleselskab der gør op med priskrig og kundejagt. I stedet bliver det altså features der skal sælge abonnementer.

Et intelligent netværk

Men hvordan gør man et abonnement smartere? Hvor nogle vælger at spæde abonnementer op med indholdspakker som musik og streamet TV, vælger Justfone at gøre din telefoni tidsbesparende. Både for dig, men også for dem du taler med.

Det skal være nemmere at få fat i hinanden. Og her kommer ’Justfone kø’ i spil. Er telefonen optaget, kan mennesker, der forsøger at få fat i dig, blive sat i kø, ligesom hos kundeservice-telefoner. Alternativt kan de vælge at få tilsendt en SMS, når du igen bliver ledig.

Læs også: Danmarks stærkeste 3G-netværk er klar

Dine kontakter kan derfor slippe for at indtale en telefonsvarer-besked, som du skal bruge tid på at gennemgå, nogle gange for sent.

Det er heller ikke alle opkald, der er lige vigtige. Med JustFone kan du sortere blandt dine kontakter og tildele vigtige personer i dit liv VIP-status. Disse mennesker vil altid blive stillet først i køen.

Helt særlige kontakter kan endda udnævnes til ’Super VIP’. Elskede eller nøglekontakter får dermed en hotline til dig – og kan vælge at afbryde din samtale i kritiske situationer. Er der akut brug for dig fra dine børn eller en højgravid elsket, vil de derfor altid kunne få fat i dig.

Ignorér telefonsælgere

En mere kontroversiel feature hos Justfone er ’Vis Hemmeligt Nummer’. Med den aktiveret vil det ikke længere være muligt for telefonsælgere at gemme sig bag et hemmeligt nummer.

Når de ringer op, skal de afgive deres nummer for at fortsætte samtalen – og vil de ikke det, må de lægge på. Derefter kan du vælge at ignorere opkald fra dette nummer fremover.

Sidste feature bliver en mobilsvarer som ikke partout skal konsulteres over mobilen. Din beskeder gemmes som lydfiler som sendes til din e-mail indbakke. Det giver dig samtidig mulighed for at arkivere telefonsvar-beskeder.

Og meget mere…

Hvorvidt Frank og Justfone igen vil sende chokbølger igennem telemarkedet, er endnu uvist. Spørger man ham, frygter han dog ikke at de etablerede aktører bare kopierer fra hans drejebog.

For Frank Rasmussen handler Justfone om at være et skridt foran telebranchen. Iværksætteren bedyrer da også at ’der er mellem 40 og 50 nye features i pipelinen’ - funktioner der alle skal gøre netværket endnu smartere fremover.

Læs også: Nyt dansk mobilselskab satser på velgørenhed

Er du interesseret i Justfone kan du tilmelde dig allerede nu, men den store officielle lancering vil foregå i starten af oktober.

Mens vi venter, teaser Frank Rasmussen for en kommende verdensnyhed: ”Til lanceringen vil vi introducere en feature som er unik på verdensplan. Funktionen vil tillade brugere at ringe til hinanden 100% anonymt - og uden at kende hinandens telefonnumre.”

Præcis hvordan den kommende funktion ville fungere, ville Frank Rasmussen ikke røbe endnu.

Justfone – abonnementer

Som Justfone kunde vil du benytte dig af TDC's netværk. Herunder har vi samlet de forskellige Justfone-pakker:

  • Justfone Zero: 0 timer, ingen datamulighed 10 kr./md
  • 3 timers tale, 1GB* data Fri SMS&MMS 60kr./md
  • 8 timers tale, 1GB* data Fri SMS&MMS 90 kr./md.
  • Fri tale, 5GB** data Fri SMS&MMS 150 kr./md.
* Data kan tankes op igen for 15 kr. per GB
** Data kan tankes op igen for 15 kr. for to GB

Du kan læse mere om de forskellige abonnementstyper hos justfone.dk.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Shawn S. Ø 26-09-2014 07:02:31

Telmore var ikke det første, men en af de første uden abonnement. Club bla bla og Telmore var de to første. Der er ingen grund til historieforvaskelse

1 0
BD 25-09-2014 21:06:04

Jeg har svært ved at tro at det virkelig kan blive en stor succes. Hvor mange private kunder har vitterligt brug for en decideret kø-funktion når det kommer tik stykket? Og for dem som har, findes de funktioner jo allerede på bl.a. TDC's erhvervsabonnementer - både kø, voicemail som lydfil m.v.

Desuden er det da en ubrugelig funktion at man skal taste et nummer ind når man ringer fra hemmeligt nummer - hvis folk vil holde deres nummer hemmeligt taster de da nok bare et falsk nummer ind?
Og verdensnyheden om at man kan ringe til folk man ikke har nummeret på, hvornår skal man bruge det? Hvis man ved hvem personen er kan man da hurtigt kontakte dem alligevel..

1 0
Juthom 25-09-2014 22:45:49

Ja det er nok begrænset hvor mange af funktionerne der bliver populære for almindelig brugere.
Men voicemail til email og musik fremfor tilbagekaldstone tror jeg godt kunne blive standard for rigtig mange. Og muligheden for multi simkort samt ip telefoni via mobilnummeret tror jeg også der er privat kunder til.

0 0
Ibrahim Ipek 25-09-2014 19:44:50

i har glemt at skrive at pakkerne er uden 4G, hvis man vil have 4G skal man af med en 20er mere hver måned :)

1 0
Ibrahim Ipek 25-09-2014 19:46:26

og den billede i har i artiklen strå der gamle priser på? hvorfor ikke bare bruge den her billede i stedet for? https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/justfonedk/1002/mobil_priser_60kr_new.jpg

0 1
Juthom 25-09-2014 18:29:01

Spændende at det endelig bliver muligt med PBX funktioner for private på mobilen.
Jeg ved tilfædlgivis at et af de store teleskaber også arbejder på et "smartphone abonnement" med PBX funktioner. Tror ikke der går mange år før det er standard for private mobil løsninger.

1 0
Om brug af cookies