Nyt teleselskab gør op med dumme netværk

Manden bag Telmore og Bibob lancerer teleselskabet Justfone. Med den kommer dyrere, men smartere, mobiltelefoni.

Nyt teleselskab gør op med dumme netværk

Hvad er din tid værd? spørger Frank Rasmussen. Manden bag low-cost teleselskaber som BiBob og Telmore, vil nu gøre op med billige og dumme netværk. Frank Rasmussen nye selskab, Justfone, skal i stedet sælge sig selv på smarte løsninger. Han spørger derfor:

Kan du forestille dig at bruge en 10’er eller en 20’er mere om måneden, hvis det betyder at du kan slippe for forgæves opkald, forældede telefonsvar-beskeder eller irriterende telefonsælgere?

Det mener grundlæggeren af JustFone, at mange brugere gerne vil.

Ballademageren er tilbage

Det er ikke første gang, at Frank Rasmussen skubber til en fastlåst telebranche. Tilbage i 2000 skabte det røre, da Telmore gik i luften. Det lille selskab var nemlig først med mobiltelefoni uden abonnement, et opgør med datidens dyre abonnementer. Telefoni skulle dengang sælges som bland-selv-slik.

Siden fik Frank Rasmussen stablet Bibob på benene, et andet selskab med bundpriser som hovedfokus.

14 år senere er iværksætteren tilbage med Justfone, et teleselskab der gør op med priskrig og kundejagt. I stedet bliver det altså features der skal sælge abonnementer.

Et intelligent netværk

Men hvordan gør man et abonnement smartere? Hvor nogle vælger at spæde abonnementer op med indholdspakker som musik og streamet TV, vælger Justfone at gøre din telefoni tidsbesparende. Både for dig, men også for dem du taler med.

Det skal være nemmere at få fat i hinanden. Og her kommer ’Justfone kø’ i spil. Er telefonen optaget, kan mennesker, der forsøger at få fat i dig, blive sat i kø, ligesom hos kundeservice-telefoner. Alternativt kan de vælge at få tilsendt en SMS, når du igen bliver ledig.

Læs også: Danmarks stærkeste 3G-netværk er klar

Dine kontakter kan derfor slippe for at indtale en telefonsvarer-besked, som du skal bruge tid på at gennemgå, nogle gange for sent.

Det er heller ikke alle opkald, der er lige vigtige. Med JustFone kan du sortere blandt dine kontakter og tildele vigtige personer i dit liv VIP-status. Disse mennesker vil altid blive stillet først i køen.

Helt særlige kontakter kan endda udnævnes til ’Super VIP’. Elskede eller nøglekontakter får dermed en hotline til dig – og kan vælge at afbryde din samtale i kritiske situationer. Er der akut brug for dig fra dine børn eller en højgravid elsket, vil de derfor altid kunne få fat i dig.

Ignorér telefonsælgere

En mere kontroversiel feature hos Justfone er ’Vis Hemmeligt Nummer’. Med den aktiveret vil det ikke længere være muligt for telefonsælgere at gemme sig bag et hemmeligt nummer.

Når de ringer op, skal de afgive deres nummer for at fortsætte samtalen – og vil de ikke det, må de lægge på. Derefter kan du vælge at ignorere opkald fra dette nummer fremover.

Sidste feature bliver en mobilsvarer som ikke partout skal konsulteres over mobilen. Din beskeder gemmes som lydfiler som sendes til din e-mail indbakke. Det giver dig samtidig mulighed for at arkivere telefonsvar-beskeder.

Og meget mere…

Hvorvidt Frank og Justfone igen vil sende chokbølger igennem telemarkedet, er endnu uvist. Spørger man ham, frygter han dog ikke at de etablerede aktører bare kopierer fra hans drejebog.

For Frank Rasmussen handler Justfone om at være et skridt foran telebranchen. Iværksætteren bedyrer da også at ’der er mellem 40 og 50 nye features i pipelinen’ – funktioner der alle skal gøre netværket endnu smartere fremover.

Læs også: Nyt dansk mobilselskab satser på velgørenhed

Er du interesseret i Justfone kan du tilmelde dig allerede nu, men den store officielle lancering vil foregå i starten af oktober.

Mens vi venter, teaser Frank Rasmussen for en kommende verdensnyhed: ”Til lanceringen vil vi introducere en feature som er unik på verdensplan. Funktionen vil tillade brugere at ringe til hinanden 100% anonymt – og uden at kende hinandens telefonnumre.”

Præcis hvordan den kommende funktion ville fungere, ville Frank Rasmussen ikke røbe endnu.

Justfone – abonnementer

Som Justfone kunde vil du benytte dig af TDC’s netværk. Herunder har vi samlet de forskellige Justfone-pakker:

  • Justfone Zero: 0 timer, ingen datamulighed 10 kr./md
  • 3 timers tale, 1GB* data Fri SMS&MMS 60kr./md
  • 8 timers tale, 1GB* data Fri SMS&MMS 90 kr./md.
  • Fri tale, 5GB** data Fri SMS&MMS 150 kr./md.

* Data kan tankes op igen for 15 kr. per GB
** Data kan tankes op igen for 15 kr. for to GB

Du kan læse mere om de forskellige abonnementstyper hos justfone.dk.

Redaktionen har dækket den videre fortælling

Redaktionen følger op med den seneste udvikling om emnet. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 7/7/2014 fulgte vi op med en vinkel på OiSTER lancerer 50-øres bland-selv taletidskort – Du kan læse den her. Se også seneste nyt om emnet her..