Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nytår: Årets største sms-aften

Nytår: Årets største sms-aften

Årets sidste aften er samtidig den største sms-aften på året. Det viser tal fra de største teleselskaber på markedet, som Mobilsiden.dk har set på. Igen i år ventes rekorder.

Grafen viser smsforbruget nytårsaften. Toppen er årsskiftet. Datakilde: Telia
Grafen viser smsforbruget nytårsaften. Toppen er årsskiftet. Datakilde: Telia

Teleselskaberne forventer igen i år, stor stigning i sms-forbruget nytårsaften.

På TDC Mobils net blev der fra klokken 10 nytårsaftensdag 2005 til klokken 10 nytårsdag 2006 sendt 12,2 millioner sms-beskeder. Det er cirka 2 millioner flere end i samme tidsrum 2004/2005. Således blev der i nytåret 2005/2006 i lange perioder afviklet mere end 350 sms’er i sekundet.

Intet tyder på, at årsskiftet 2006/2007 bliver anderledes end de foregående år. Sonofon oplyser til Mobilsiden.dk, at de forventer ny rekord.
”Vi venter at slå alle rekorder og er klar til nytårsaften”, siger direktør for Privat i Sonofon, Peter Berg, der desuden fortæller, at Sonofon nytårsaften og nat 2005/2006, sendte over 16 millioner sms-beskeder for festglade kunder.

På grund af de store forventninger har Sonofon tredoblet serverkapaciteten og installeret to ekstra sms-centraler. Alligevel er forsinkelser på beskeder uundgåelige. Man regner dog kun med, at forsinkelserne vil være tre-seks minutter for de mest uheldige. Det nye system har en kapacitet på 1000 beskeder i sekundet, men i korte perioder afsendes der langt flere, derfor opstår forsinkelserne.

Telia, fortæller til Mobilsiden.dk at kunderne også hos dem går amok. Den 31/12 2005 til 1/1 2006 sendte Telias kunder 14,5 millioner beskeder. Forventningerne til det kommende årsskifte er ligesom hos de andre selskaber ret høje.

Sådan sms’er vi nytårsaften

Danskernes mobiltelefoner sover længe den 31/12. Først omkring klokken 9 begynder der at ske noget på vores mobiltelefoner. Herefter repræsenterer vores dag en svag stigning i sms-forbruget indtil klokken lidt i 18. Her ligger vi mobilen til hvile i lommen. Enten begynder vi og spise eller også ser vi Dronningens nytårstale – måske begge dele, for indtil klokken 20 sker der ikke så vældig meget på mobilen.

Nu er der kun fire timer tilbage af året – og nu kommer mobiltelefonen frem igen. Nu skal vi mellem drinks og dessert have sendt hilsner til nær og fjern.

Helt ”galt” går det for os når Rådhusklokkerne bimler, raketter flyver til vejrs og Danmark hopper ind i det nye år. Nu eksploderer vores sms-forbrug om kap med fyrværkeriet. Statistikken viser en virkelig voldsom stigning. Godt halvanden time inde i det nye år er sms-forbruget nede på omkring normalen – året er i gang, mens mobiltelefonen og Danmark går i seng.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies