Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nytårsaften går vi sms-amok!

Nytårsaften går vi sms-amok!

Raketter i den ene hånd og mobiltelefonen i den anden. Sådan er vores nytårsaften blevet de seneste år. Døgnet omkring 31/12 og 1/1 er årets største sms-dage!

Grafen viser smsforbruget fra kl. 8 den 31/12 2004 til klokken 5 den 1/1 2005. Toppen er årsskiftet. Læs artiklens afsnit
Grafen viser smsforbruget fra kl. 8 den 31/12 2004 til klokken 5 den 1/1 2005. Toppen er årsskiftet. Læs artiklens afsnit "Sådan sms’er vi nytårsaften". Kilde: Telia

Statistikker fra nogle af de største teleselskaber på markedet, som Mobilsiden.dk har set på, taler deres tydelige sprog. Vi går sms-amok når nytåret kommer.

Ved indgangen til 2005 satte landets største teleselskab, TDC, ny sms-rekord. I timerne lige efter Rådhusklokkerne havde bimlet blev der sendt mere end 300 sms’er pr. sekund – altså over 1 million beskeder i timen. Det var i øvrigt 50 procent flere beskeder end året før. I hele døgnet, 1/1 2005, rykkede TDC’s kunder godt 13 millioner beskeder igennem netværket.

Hos Sonofon har logo-delfinen på ingen måde tid til og drikke sig stiv i champagne. Den ekspederede 5,8 millioner beskeder den 31/12 2004 og 5,7 millioner i døgnet 1/1 2005. Til sammenligning blev der sendt godt 1 million færre beskeder den 30/12 2004.

Telia, der med en sms-markedsandel på 44 procent, er landets største udbyder af sms, fortæller til Mobilsiden.dk at kunderne for alvor går sms-AMOK! Den 31/12 til 1/1 forventer Telia at kunderne sender over 18 millioner sms-beskeder (estimeret). På en normaldag ligger Telia på cirka 11,5 millioner beskeder.

Mobilnettet kan gå ned nytårsaften

For og undgå flaskehalse og at mobilnettet går i baglås sætter man hos TDC i øvrigt ekstra udstyr op for at kunne håndtere det store ekstra ryk nytårsaften. Erfaringer fra eksempelvis konkurrenten Sonofon viser nemlig, at overbelastning kan skyde hele eller dele af mobilnettet i sænk. Da vi gik fra 2002 til 2003 brød Sonofons mobilnet sammen - der var simpelthen for mange der ville sms'e eller ringe hinanden godt nytår.

Sådan sms’er vi nytårsaften

Danskernes mobiltelefoner sover længe den 31/12. Først omkring klokken 9 begynder der at ske noget på vores mobiltelefoner. Herefter repræsenterer vores dag en svag stigning i sms-forbruget indtil klokken lidt i 18. Her ligger vi mobilen til hvile i lommen. Enten begynder vi og spise eller også ser vi Dronningens nytårstale – måske begge dele, for indtil klokken 20 sker der ikke så vældig meget på mobilen.

Nu er der kun fire timer tilbage af året – og nu kommer mobiltelefonen frem igen. Nu skal vi mellem drinks og dessert have sendt hilsner til nær og fjern.

Helt ”galt” går det for os når Rådhusklokkerne bimler, raketter flyver til vejrs og Danmark hopper ind i det nye år. Nu eksploderer vores sms-forbrug om kap med fyrværkeriet. Statistikken viser en virkelig voldsom stigning. Godt halvanden time inde i det nye år er sms-forbruget nede på omkring normalen – året er i gang, mens mobiltelefonen og Danmark går i seng.

Godt nytår!

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies