Nytårsforsæt til mobilproducenterne: Det vil vi se i 2017

Et nyt mobilår er skudt i gang - og det sætter gang i forventningerne. Det vil mobilsiden.dk gerne se ske i år.

Nytårsforsæt til mobilproducenterne: Det vil vi se i 2017

Et nyt mobilår er skudt i gang – og det sætter gang i forventningerne. Det vil mobilsiden.dk gerne se ske i år.

Kalenderen er udskiftet med 2017-udgaven og endnu et spændende mobilår er nu skudt i gang. Det bliver i år, at Apple kan fejre 10-års jubilæet for deres iPhone og dermed skulle smartphonen som vi kender den i dag gerne være modnet til fulde.

Det er den bare ikke helt, smartphones anno 2016 er på mange punkter glimrende – men de kan fortsat forbedres på mange måder.

På mobilsiden.dk har vi derfor nogle bud på, hvad mobilproducenterne bør gøre bedre i det kommende mobilår.

Samsung Galaxy Note 7
Udbrændte smartphones er forhåbentlig ikke noget vi ser igen foreløbigt. Foto: YouTube

Bedre kvalitetskontrol

Efterårets Note 7 skandale beviste eftertrykkeligt, hvor vigtigt det er at have kvalitetskontrol for øje. Den brandfarlige elektronik fra Samsung endte i store materielle skader, mens det kun var held, der gjorde at der ikke kom større personskader.

I ræset efter at være først med den nyeste teknologi, glippede kvalitetssikringen. Vil vi gerne frabede os lignende skandaler fra samtlige producenter i 2017. Så hellere vente nogle måneder mere, for at få et gennemtestet produkt.

Se også:  Fly forsinket efter utrolig dårlig Galaxy Note 7-joke

Google Pixel
Google Pixel er en yderst lækker mobil som ikke skulle markedsføres herhjemme. Foto: Mobilsiden.dk

Glem ikke Danmark

Danmark er et lille land, og bliver derfor ofte overset når tech-giganter som Google planlægger hvor deres produkter skal forhandles.

Det er en uheldig trend, som Google og andre producenter gerne må aflive snart. De danske mobilkøbere er nemlig købestærke og investerer gerne i high-end produkter som Google Pixel-smartphones.

Læs også:  Google Pixel: Den mest helstøbte Android-smartphone [TEST]

Apple iPhone 7
iPhone 7 ligner sin forgænger til forveksling. Foto: Mobilsiden.dk

Apple – nyt design tak!

Vi kommer ikke udenom, at Apple ikke har rykket sig meget på designfronten på det seneste. Deres nyeste iPhone og iPads ligner forgængerne til forveksling, mens den aktuelle iPhone SE bygger på et fire år gammelt design.

Det er derfor på tide at Apple, med chefdesigner Jonathan Ive i spidsen, får leveret nogle nye streger til Apples 2017-lineup. Tænk gerne trådløs opladning ind i det nye design.

Se også:  Apple udgiver julegavebog: 20 år med Apple-design

Apple iPhone SE test
Apple er den eneste producent der tilbyder topmobiler i varierende størrelser. Foto: Mobilsiden.dk

Giv os flere størrelser

Vi har alle sammen forskellige mobilbehov, men det er ikke umiddelbart til at se i mobilmarkedet, som i mindst 9 ud af 10 tilfælde insisterer på, at smartphones bør have et display på mellem 5 og 5,5 tommer.

Hvor er mangfoldigheden? Hvor er alternativerne i størrelserne Small eller X-Large? Vi efterlyser flere alternativer indenfor 4,5” kompaktmobiler og flere 6-tommers giganter. En high-end version af Sony Xperia X Compact eller en Huawei Mate til det danske marked ville jo være oplagte hits for 2017.

Se også:  Avis: iPhone 8 kommer i en ny størrelse og OLED-udgave

LG G5
Modulært design er noget vi gerne ser mere af i 2017. Foto: Mobilsiden.dk

Flere muligheder

Med stadigt mere integrerede komponenter i en smartphones kabinet trues det modulære og mulighederne for udvidelser.

Både LG og Motorola har dog i løbet af 2016 bevist, at det er muligt at klemme udvidelsesmuligheder ned i en moderne topmobil. Denne trend må gerne videreudvikles i år med udskiftelige batterier i forskellige størrelse og support af de lynhurtige UFS-kort.

Læs også: Samsungs nye kort: kom en SSD i mobilen

Apple AirpodsApple Airpods
Apples AirPods skulle løse et selskabt problem

Få løst bluetooth-problemerne

Jack-stikket er ved at uddø, men alternativet er desværre ikke helt modent endnu.

At parre en ny bluetooth-enhed er ikke altid trivielt, når man er skruet ned i sæde 5C i Airbussen og ens enhed skal findes blandt et halvt hundrede andre bluetooth-dingenotter omkring en. NFC og lignende teknologier hjælper her, men det virker stadigt ikke nær så hurtigt og ufejlbart som at stikke et kabel op i bunden af telefonen.

Trådløse enheder kræver i sagens natur også batterier: de bør som minimum kunne holde til en dags brug og bør kunne kvikoplades på få minutter.

Se også:  Apple AirPods – De mangler noget vigtigt [TEST]

Huawei Mate 9 Pro
Huaweis Mate 9 Pro beviser, at man godt kan klemme et stort batteri i en smartphone uden at den bliver for tyk. Foto: Mobilsiden.dk

Bedre batterier

Batterierne i smartphones er blevet bedre på det seneste, men hvad hjælper det, når nye apps som Pokemon Go i den grad truer strømbeholdningen på den mobile følgesvend?

Løsningen er enkel: klem et større batteri ned i telefonen. Skulle mobilen blive en millimeter eller to tykkere, er det ingen katastrofe.

Se også:  Gionee M2017 får verdens største mobilbatteri

Hvad ønsker du dig?

Hvad med dig? Hvis du skulle give mobilproducent et nytårsfortsæt, hvad skulle det så være?  Giv din mening til kende nedenunder.

Efterfølgende om emnet

Sagen er ikke slut. Vi har fulgt op på artiklen. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. Allerede d. 2/1/2017 publicerede vi en opfølgning med artiklen om Samsung præsenterer vandtæt Galaxy A3 (2017) og A5 (2017) – Læs videre her. Se også de seneste nyheder om emnet her.