Oculus Rift-brillen lander i butikshylderne næste år

I starten af 2016 kan du udforske virtual reality-verdenen i form af Oculus Rift-brillen, som bliver klar til salg.

Oculus Rift-brillen lander i butikshylderne næste år

Virtual reality-teknologien, hvor du bliver ét med omgivelserne i blandt andet spil, er nu et skridt nærmere forbrugerne. Det fortæller Oculus VR i et blogindlæg, som står bag den måske mest populære brille, Oculus Rift.

Læs også: Eksklusiv test af HTC Vive: Så godt virker det nye VR-headset

Du kan allerede nu sætte kryds i kalenderen omkring 1. kvartal 2016. Her forventes den endelige udgave af virtual reality-brillen at være klar til masseproduktion og forsendelse til købere, så du kan tage din spiloplevelse skridtet videre med en ekstra portion realisme.

Indtil videre har der været to udviklerversioner af brillen til rådighed siden 2012 for netop spiludviklere, så kataloget af understøttede spil kan forøges op til den endelige lancering.

Læs også: Facebook arbejder på social ‘virtual reality’

Siden den nuværende DK2-version (Developer Kit 2) vil den kommende forbrugerversion byde på forbedringer over hele linjen med blandt andet øget skærmopløsning, bedre tracking af bevægelser og integreret lydteknologi som vist i en prototype på CES-messen sidste år.

De endelige specifikationer for hardwaren må dog vente til næste uge, hvor Oculus VR lover at afsløre disse.

Oculus Rift

I forbindelse med den glædelige nyhed for virtual reality-fans kan Oculus VR også give en forsmag på, hvad der venter hvad nyheder rent visuelt. I blogindlægget følger nemlig to tidlige billeder, der viser den endelige brille frem forfra og bagfra som vist ovenover.

Fortællingen går videre

Redaktionen følger op med den seneste udvikling om emnet. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. Allerede d. 9/12/2014 fulgte vi op med nyheden om Samsung advarer: Virtual Reality er ikke for børn – Læs her. De sidste nyheder om emnet finder du her.