Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Offentlig mobil-database er dødfødt

Offentlig mobil-database er dødfødt

Et forslag om at samle alle mobilnumre i en stor database møder stor modstand fra teleanalytiker John Stand, der mener hele projektet er dødsdømt.

Computerworld er kommet i besiddelse af et forslag om én stor samlet databse med alle danskeres mobil-numre, som er en del af et forslag fra Finansministeriet til en ny digitaliseringsstrategi.

Men databasen bliver aldrig til noget, hvis man skal tro teleanalytiker John Strand, som kalder ideen for “knald i låget”.

Der er nemlig rundt regnet 1 million numre, der er hemmelige, ligesom der findes over 1 million taletidskort. Og Strand mener, at politikerne får svært ved at få opbakning til at fjerne den anonymitet.

-"Forslaget tager umiddelbart ikke højde for markedsføringsloven og for de folk, der ønsker at være anonyme. Det er en høj pris at betale for at finde folks telefonnumrene lidt nemmere," siger John Strand til Computerworld.

Fordelen ved registret er i følge forslaget selv, at danskerne ikke skal begymre sig om at opdatere deres mobilnummer mange forskellige steder, og for virksomheder og det offentlige kan databasen øge potentialet i “forskellige private og offentlige SMS-services”.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

17-05-2011 15:39:19

Jeg gætter på at der er mange som kan se fordelen ved ordningen, så der er ingen grund til at skrotte ideen, men istedet ville det måske være en ide at gøre den frivillig

0 0
David 17-05-2011 18:43:24

Lige præcis! Ham der John Strand, er desværre altid negativt stemt. Han mener altid at tingene ikke kommer til at fungere.
Personligt synes jeg det ville være dejligt at have muligheden for at knytte et tlf nr sammen med resten af sine personlige oplysninger, så man netop var fri for at opdatere hos eks tandlægen.

0 0
evilguy 17-05-2011 15:12:25

Det kan lade sig gøre i andre lande - ja, selv lande hvor man ikke har CPR-numre, så hvorfor skulle det ikke kunne lade sig gøre i Danmark?
Allerede i dag er det svært at oprette et nummer på Telmore eller CBB uden CPR-nummer.
Når de kan gennemføre det i Indien og Pakistan, så kan vi også i Danmark.

0 0

Om brug af cookies