Officiel Roskilde Festival 2012 applikation klar til download

Skal du til Roskilde, og elsker du musik, så er Roskilde Festival applikationen noget for dig.

Officiel Roskilde Festival 2012 applikation klar til download

Roskilde Festivalen løber igen snart af stablen, denne gang fra den femte til den ottende juli, og endnu engang bliver festivalen fyldt med spændende kunstnere, og festglade mennesker.

Men noget nyt er kommet forud for årets største festival, en applikation til Android og iOS.

Når mere end 100.000 festglade mennesker møder op til sådan et arrangement, kræver det sin teknologi at holde dem alle opdateret med det nyeste nye, og med forbindelse til omverdenen.

Det gik ikke for godt sidste år hvor ”Danmarks bedste dækning” gik i sort, i år lover de dog bedre dækning.

Roskilde lytter til brugerne

Sidste år var der også kritik af den officielle festival applikation, i år er festivalen dog klar med en helt ny applikation, til både iOS og Android, efter at have lyttet til brugerne.

Applikationen byder på en masse nyt, blandt andet så har arrangørerne dækket sig ind for den sporadiske mobildækning, som kan opstå, når så mange gæster et koncentreret område.

Med applikationen er det nemlig muligt at hente nyt under hele festivalen, med mobilens Bluetooth forbindelse. Forbindelsen sikrer at alle nyheder når ud til festivalgæsterne under hele arrangementet.

Derudover byder applikationen mulighed for at skræddersy sit festivalprogram, og dele det med vennerne via blandt andet Facebook.

Der er desuden også mulighed for at finde information, om de kunstnere der optræder under festivalen, samt se Youtube indhold og lytte til musik via musiktjenesten Wimp.

Roskilde Festival app
Forsiden på applikationen

Opdateres løbende

Applikationen er tilgængelig i dag til både iOS og Android, og vil blive opdateret løbende hen mod festivalen.

Indtil videre er den delt op i to faser, hvor fase ét er den fase der er tilgængelig i applikationen på nuværende tidspunk. Og fase to vil være klar i begyndelsen af juni.

Fase 1.

– Liste over kunstnere 
– Præsentation af kunstnere 
– Korte lydsekvenser via Wimp 
– YouTube-videoer 
– Deling af favoritter på Facebook

Fase 2.

– Det fulde festivalprogram, herunder mulighed for at danne sit eget, personlige program og dele det med sine venner før og under festivalen 
– Camp events (brugernes egne fester og events) 
– More Than Music (ikke musikbårne aktiviteter) 
– Festivalkort, notifikationer og information om forplejning mm. 
– Links til andre festival-apps

Applikationen kan hentes gratis til iOS enheder i App Store og til Android enheder via Google Play.

Temaet følges op

Sagens videre udvikling om temaet. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 20/4/2012 stillede igen redaktiornen skarpt på temaet med nyheden Telia gør (måske) klar til betaling for Skype og Spotify – Historien kan læses her. Seneste nyheder om Musik findes her..