Officielt: Mobilen er mandschauvinist

Mobilen er designet af mænd, til mænd. Det fastslår Gartner i en ny undersøgelse, som kalder på skræddersyede mobiler i fremtiden.

Officielt: Mobilen er mandschauvinist

68 procent af verdens befolkning er kvinder og børn, som alle kunne bruge mobilteknologi i deres hverdag. Men hovedparten af alle mobiltelefoner henvender sig mod den vestlige mand i alderen 20 til 64 år. Det svarer til 32 procent af den globale befolkning.

Sådan lyder en ny undersøgelse fra pålidelige Gartner, som mener, at næsten alle mobiltelefoner er designet af mænd, til mænd.

 – "På trods af hundrede af forskellige mobile enheder og modeller på markedet, så er personliggørelse yderst begrænset i dag", fastslår en talsperson fra Gartner.

Og det skal ændre sig. I stedet for skræddersyning af ringetoner, billeder, covers og lignende overfladiske features, spår Gartner, at formen og funktioner også vil blive skræddersyet i fremtiden. Det skal sikre mobiler til et bredere publikum.

Sagen er ikke slut

Siden redaktionen publicerede denne nyhedsartikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik videre med historien. 8/4/2008 stillede redaktiornen igen skarpt på tematikken med artiklen om Mobilen kan du efterlyse på nettet – Artiklen kan læses her. Seneste tidende om temaet kan du læse her..