Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Også Windows phone 7 har en “kill switch”

Også Windows phone 7 har en “kill switch”

En kill switch i WP7, tillader at Microsoft kan afbryde eller slette applikationer som udgør en trussel for sikkerheden eller privatlivet. Princippet kendes også fra Android og iOS.

En kill switch er et stykke software som på afstand kan stoppe eller fjerne applikationer på mobiltelefonen, såfremt de udgør en trussel for sikkerheden eller privatlivet.

Det betyder ganske enkelt, at hvis der gemmer sig en trojansk hest i et program på din Windows Phone 7 enhed, så kan Microsoft afbryde og/eller slette programmet og dermed standse den ondskabsfulde applikation.

Fænomenet kendes allerede fra Google Android og Apple iOS, så det kommer nok ikke som den store overraskelse at Microsoft har valgt at implementerer den samme løsning, men det er ikke en feature der umiddelbart reklameres med.

Det vides ikke specifikt hvilke omstændigheder der skal gøre sig gældende for at en kill switch bliver aktiveret, men som tidligere nævnt, vil det sandsynligvis være i tilfælde hvor sikkerheden eller privatlivet krænkes.

Spørgsmålet er blot, om brugerne føler sig mere sikre ved ideen om en kill switch i deres operativsystem, eller om man helst så, at der ikke kunne pilles ved mobilen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies