Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Oister sløjfer ulovlige vilkår i deres ’fri data’-pakke

Oister sløjfer ulovlige vilkår i deres ’fri data’-pakke

Oisters nyeste abonnement kan nu også benyttes frit i routere, tablets og med datadeling

Foto: Oister

Selvom Oisters nyeste abonnement med ubegrænset data er tiltænkt mobilbrug, er der ikke noget der forhindrer brugerne i at dele dataforbindelse med andre enheder eller at benytte SIM-kortet i en mobil router.

Eller det bør der ikke være i følge EU-lovgivningen på området og bestemmelser fra Energistyrelsen.

Alligevel har Oister forsøgt at begrænse den form for dataforbrug ved at indføre en forbrugsgrænse på 60GB per måned. En ulovlig begrænsning der strider med EU-reglerne om netneutralitet.

Se også: Oister tilbyder nu abonnement med fri data  

Denne praksis sløjfer Oister nu, og retter i vilkårene, så abonnementet nu kan benyttes frit af brugerne. Det indrømmer Oister direktør Jesper Bennike til Ekstra Bladet, efter at være blevet gjort opmærksom på de lovstridige forhold.

”Vi er blevet gjort opmærksomme på, at internetdeling skal foregå uden begrænsning. Derfor har vi med det samme ændret betingelserne, så man frit kan dele data fra sin mobiltelefon med andre enheder, forklarer han.

Forrige år måtte teleselskabet Plenti bøje sig i en lignende sag, hvor selskabet forsøgte at begrænse mængden af datadeling i deres ubegrænsede-abonnementer.

Fastholder ’fair use’ begrænsning

En anden begrænsning i den ubegrænsede pakke er i den samlede mængde data brugerne får til rådighed. Her opererer Oister med en ’fair use’ begrænsning på 1.000 GB per måned. Denne grænse er ifølge Oisters vilkår sat til for at undgå misbrug af netværket.

Se også:  Nu kan OiSTER-kunder sende mobildata til hinanden

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies