Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Økonomer advarer: Din næste mobil bliver dyrere

Økonomer advarer: Din næste mobil bliver dyrere

Du får færre kroner retur, når du veksler dine kroner til amerikanske dollars. Det vil få konsekvenser for dit næste mobilkøb, advarer økonomer.

Kronen mister værdi i forhold til den amerikanske dollar og det vil betyde højere priser på dine gadgets fremover, forklarer økonomiske eksperter til DR.dk. Næste gang du køber elektronik fra Apple eller Samsung, kan du derfor risikere at skulle grave dybere i lommerne.

Forklaringen til den danske prisstigning skal findes på den anden side af Atlanten. Her går det godt for den amerikanske økonomi - så godt, at dollaren er steget med 20 procent i forhold til den danske krone.

Det er en udvikling der vil få konsekvenser for dit fremtidige gadget køb, forklarer Arbejdernes Landsbanks cheføkonom Lone Kjærgaard til dr.dk: ”Det betyder selvfølgelig noget, når man skal købe de varer i Danmark, som kommer fra USA og andre lande, hvor varerne handles i dollars”.

Læs også: Apple jorder konkurrenter på økonomien

HTC's kommende flagskibsmobil, One M9 og Apples iPhone 6 er nogle af de mobiltelefoner som kan rammes af prisstigningerne.
HTC's kommende flagskibsmobil, One M9 og Apples iPhone 6 er nogle af de mobiltelefoner som kan rammes af prisstigningerne.

20 procent bliver til 10

Dollarens himmelflugt bliver dog ikke ensbetydende med voldsomme prisstigninger forsikrer Lone Kjærsgård ” Produkterne vil selvfølgelig ikke stige i et forhold, der hedder en til en, så de stiger tyve procent i pris, men op til ti procent”

En vurdering der deles af Michael Stæhr, cheføkonom i Dansk Erhverv, som pointerer at konkurrencebilledet vil ændre sig, hvis Apple skruer voldsomt op for prisen: ” Hvis man pludselig sætter prisen op med tyve procent på en iPhone, så kunne jeg forestille mig, at der sker en helt masse med efterspørgslen, så er der simpelthen nogle folk, der vælger nogle andre produkter”.

Selvom du kan regne med dyrere gadgets i fremtiden, vil det ikke betyde prisstigninger på populære mobiltelefoner som iPhone 6 eller Samsung Galaxy S5. Daniel Olesen, mediekonsulent hos mobilpriser.dk beroliger: ”Mobiltelefoner og tablets har en relativ kort levetid på butikshylderne, og det betyder at priserne kun går en vej - nedad. Men nye mobiler kan meget vel få en højere intro-pris end forgængeren”.

Hvorvidt den høje amerikanske dollarkurs vil slå igennem i Danmark, kan der komme indikationer på allerede den 1. marts hvor både Samsung og HTC vil præsentere deres kommende topmobiler på MWC-messen i Barcelona.

Se også: Hvad bliver den største nyhed ved MWC 2015? 

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Bris 18-02-2015 16:42:58

Også når det kommer til Apple? Har de ikke en helt anderledes prisstrategi?

2 0
Steffen M 19-02-2015 13:28:59

Mange Apple købere er fløjtende ligeglade. De har jo allerede vist at de er villige til at betale overpris. Om den næste iPhone bliver dyrere betyder intet - bare der er et æble på ;-)

10 3
Claus Jul Larsen 19-02-2015 22:00:38

Ja, Apple folk har det det "JEG VIL HA'" kultur og gør alt for at fuske sig til en ny via forsikringen. Det er nemlig bevist. Klamt

3 2
Onkel_Per 20-02-2015 11:56:21

Er det så endnu en af de ting Apple har "opfundet" og kan tage patent på?
;-) :-)

1 2
TF 20-02-2015 10:09:13

Og det tror du kun er noget apple folket gør ? Ej vel :-)

2 3
TF 19-02-2015 17:46:58

Typisk standart fanboy kommentar :-(

1 7
Robert 18-02-2015 15:42:13

Pokkers til fastkurspolitik.

6 1
Shawn 20-02-2015 15:05:21

Uden fastkurspolitik havde de været endnu dyrere

0 0

Om brug af cookies