OnePlus 2 – De første tests

Runde to i OnePlus ambitiøse serie af flagskibsdræbere er landet på mobilsiden.dks redaktion. Her er vores første indtryk.

OnePlus 2 – De første tests

Det skabte røre, da det nystartede selskab OnePlus lancerede sin første flagsskibsdræber, døbt kort og godt One. Konceptet var enkelt: at levere top, topydelse til en lav, lav pris. Komponenterne blev valgt fra øverste hylde, klemt ned i et veldesignet kabinet og softwaren var som skræddersyet til entusiasterne.

Det blev derfor til en topkarakter fra mobilsiden.dk, hvor anmelderen faldt for det potente miks af ydelse, funktioner og snusfornuftig pris. Den helt store kommercielle succes spændte Oneplus dog selv ben for, med en produktion der fulgte langt efter efterspørgslen og med et drypvist salg igennem et udskældt invite-system.

Nu vender det kinesiske selskab tilbage med den svære toer. Konceptet er nærmest uændret: du får igen topkomponenter til en skarp pris, men du er fortsat afhængig af invitationer for at købe telefonen.

Men nu er den altså landet på redaktionen, OnePlus 2. Og allerede nu står det klart, at den vil skille sig ud i forhold til sin forgænger.

Læs også: OnePlus 2 kan fra i dag købes – hvis du har en invitation

OnePlus 2

Specifikationer OnePlus 2

Mål:  151,8 x 74,9 x 9,85 mm, 175 gram
Skærm: 5,5” Full HD-skærm (1.080 x 1.920 pixels), 400 PPI
Ydelse: 64-bit octa-core Snapdragon 810 1,8 GHz, Adreno 430, 4/3 GB LP-DDR4 RAM
Lager: 16/64 GB
Kamera: 13 megapixel, f/2.0, optisk stabilisering, laserautofokus, frontkamera 5 megapixel
Batteri: 3.300 mAh ikke-udskifteligt
Netværk: WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth 4.1
Sensorer: Accelerometer, gyroskop, lyssensor og kompas
Software: Android 5.1 med Oxygen OS-tilpasning
Pris: 16 GB og 3 GB RAM: 2.499 kr, 64 GB og 4 GB RAM: 2.999 kr.
Øvrigt: Fingeraftrykslæser, USB Type C-stik og 2 Nano SIM-kortholdere

OnePlus 2

Tyngde og luksus

Allerede ved første møde, er OnePlus 2 noget særligt. Selv emballagen er flot og intelligent skruet sammen og så snart telefonen ploppes ud af æsken, hilses man af en betryggende fornemmelse af tyngde. OnePlus 2 er markant tungere end sin forgænger.

Den øgede vægt skyldes hverken større mål eller en tykkere profil, men grunder udelukkende i en robust metalramme af aluminium og magnesium der omkranser mobilen. Det gør den stiv og afgiver en robust indtryk.

Læs også: Sammenligning- OnePlus 2 vs OnePlus One, Samsung Galaxy S6 og LG G4
.
Bagpå finder du OnePlus’ karakteristiske sandstens-finish som fortsat er ligeså nydelig. Et år efter at originalen kom ud, viser den sig dog at blive glat med tiden, om det er patina, eller en uheldig udvikling, er dog en smagssag.

Modsat forgængeren, er det dog uhyre nemt at skifte det ud med alskens eksklusive alternativer: bambus-, abrikos- eller rosentræ samt kevlar.

OnePlus 2

Bedre greb og nyttigt design

OnePlus vejer nu mere, men er et ergonomisk fremskridt i forhold til tidligere. Knapper lystrer nu resolut og afgiver et selvsikkert klik når de betjenes. Samtidig rykker de gængse power og volumenknapper til samme højre side hvor de nemt kan nås med tommelfingeren.

En ny, og interessant udvikling for Android-telefoner er den tre-ledede skydeknap på venstre side. Her kan du ved et klik bestemme om telefonen skal på lydløs, kunne ringe med prioriterede kontakter eller ringe normalt.

Neden for skærmen er en nedsænket home-knap, som også agerer fingeraftrykslæser. Teknologien bag er af den kapacitive slags som anvendt i Apples iPhones og Samsung S6 – og samtidig den eneste rigtigt anvendelige i hverdagen.

Helt i bunden findes højtalerne som igen gør en god figur, dog uden at vinde nogen Grammyer. Så er jeg mere vild med USB-C tilkoblingen som gør det langt lettere at slutte opladerkablet til. Som med Apples lightning-kabel, er den nemlig ligeglad med om kablet vender den ene, eller den anden vej.

Softwaren rummer samtidig smarte bevægelser der forenkler adgangen til funktioner. Eksempelvis er et dobbelttap en smart måde at vække mobilen, og du kan tegne symboler for at åbne programmer: Tegn et O og kameraet tændes eller et V for at få lommelygten frem.

OnePlus 2

En smuk skærm

Med OnePlus 2 ændres dimensionerne ikke synderligt, og det samme gør sig gældende ved skærmen. Du får fortsat et stort lærred på 5,5 tommer, der sammen med Full HD opløsning sikrer et godt skarphedsindtryk.

Toeren byder dog på væsentligt bedre farver, mætningen er højere, den blusser kraftigere op og den kedelige blålige tone er pist væk. Det er ikke nogen quad HD skærm, men ikke desto mindre er det her en af de bedste mobilskærme til dato.

Se også: OnePlus 2 er officiel: Hardware i topklasse til stærk pris

OnePlus 2

Skal svare på flere spørgsmål

De første indtryk af OnePlus 2 er derfor overvældende positive, men hvorvidt den bliver et stensikkert hit må komme an på en længere prøve.

Vi forventer at kameraet vil gøre god figur med både optisk stabilisering og laserfokus. 

Mekanikken er en kraftig Snapdragon 810 octa-core processor, men det er samtidig en motor som har haft problemer med både varmeudvikling og strømforbrug i topmobiler fra både Sony, HTC og LG.

Dertil kommer, at OnePlus i denne omgang har sparet nogle væsentlige features væk. Mest grelt er nok NFC-chippen som du må se langt efter og visse gode funktioner som trådløs eller kvik-opladning er desværre ikke med om bord.

På mobilsiden.dk glæder vi os dog til at få det nye kinesiske vidunder på testbænken og ser frem til at dele vores erfaringer med den. Følg derfor med her på sitet hvor vi følge mobilen på tæt hold.

Læs også: Sådan får du invitationer til OnePlus 2

Det sidste nye i fortællingen

Temaet døde ikke med det første redaktionelle stik. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 11/8/2015 havde vi dette at sige med sagen; OnePlus 2 kan fra i dag købes – hvis du har en invitation – Artiklen kan læses her. Der er stadig liv i emnet. Læs seneste nyt om Oneplus..