Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   OnePlus 2 får hele 4 GB lynhurtig RAM

OnePlus 2 får hele 4 GB lynhurtig RAM

Den kommende OnePlus 2-topmodel, som lanceres om 3 uger, bliver udstyret med hele 4 GB RAM af den helt hurtige slags.

4 GB RAM af den hurtige LPDDR4-type gemmer der sig i den kommende OnePlus 2.
4 GB RAM af den hurtige LPDDR4-type gemmer der sig i den kommende OnePlus 2.

Som planlagt løfter OnePlus nu sløret for den sidste specifikation for topmodellen, OnePlus 2, forud for lanceringen den 27. juli.

Læs også: OnePlus 2 kommer med det vendbare USB Type C-stik

Denne gang gælder det topmodellens RAM eller hukommelse. Firmaets grundlægger, Pete Lau, kan i en forumtråd bekræfte, at OnePlus kommer med hele 4 GB RAM lige som det forlød tidligere. Det er 1 GB mere end den nuværende One, og derfor bliver OnePlus blandt de første på markedet til at introducere 4 GB RAM i en smartphone.

Taiwanske ASUS har med Zenfone 2 været først med en sådan smartphone, men det er af den langsommere og såkaldte LPDDR3-type. OnePlus 2 får ud over de mange 4 GB den hurtigere LPDDR4-type af RAM, som ifølge grundlæggeren sikrer dobbelt så hurtige hastigheder end LPDDR3.

Læs også: OnePlus 2 får omdiskuteret Snapdragon 810-processor

RAM er nemlig en vigtig komponent for at sikre en god brugeroplevelse af smartphonen. RAM håndterer kortsigtede opbevaringer af data såsom at holde apps kørende i baggrunden og stå for midlertidig lagring af data under eksempelvis slowmotion-videoer. Med denne hurtige type RAM og hele 4 GB af slagsen bliver det altså næppe her, at begrænsningerne sættes med OnePlus 2.

OnePlus 2 bliver billigere end $450 eller 3.060 kroner, lyder det fra direktøren.
OnePlus 2 bliver billigere end $450 eller 3.060 kroner, lyder det fra direktøren.

Pris under 3.000 kroner

Forud for denne sidste afsløring kunne OnePlus også afsløre, at prisen bliver under $450 svarende til 3.060 kroner. Udmeldingen kom, efter der over en periode var forlydender om en pris i omegnen af $500 eller 3.400 kroner.

Med en sådan udmelding vil det være nærliggende at gætte på en pris på $449, men sådan behøver det næppe at ende. Inden lanceringen af OnePlus One sidste år kom firmaet med en lignende udmelding.

Læs også: Tre OnePlus 2-modeller spottet: Får 4 GB RAM

Her lød det: ”Med en pris på under $500 betyder det ikke $499. OnePlus One bliver uden tvivl tilgængelig for mindre end $400.” Prisen endte som bekendt på $299 for den billigste udgave med 16 GB lagerplads og $349 for 64 GB lagerplads.

Derfor er der altså god grund til at tro, at den kommende OnePlus 2 bliver i omegnen af $400 eller 2.700 kroner. Spekulationerne er mange. Ved den virtuelle præsentation af telefonen den 27. juli klokken 16:00 dansk tid vil det under alle omstædigheder vise sig.

OnePlus 2: De foreløbige specifikationer

Med den sidste annoncering af specifikationerne på topmodellen ser de foreløbige og de officielle specifikationer altså ud som følger:

  • RAM: 4 GB LPDDR4
  • Processor: 64-bit Snapdragon 810 version 2.1 med Adreno 430-grafikchip
  • Andet: Fingeraftrykslæser hurtigere end Apple TouchID
  • Tilslutning: Vendbart USB Type C-tilslutning
  • Pris: Under $450

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies