Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   OnePlus 2 kan nu opgraderes til Android 6.0 Marshmallow

OnePlus 2 kan nu opgraderes til Android 6.0 Marshmallow

OnePlus udgiver Android 6.0 Marshmallow til topmodellen OnePlus 2 som en betaudgave. Til en start må du dog selv stå for at installere softwaren manuelt.

Efter Android 6.0 Marshmallow blev offentliggjort i sin færdige form i slutningen af sidste år, offentliggjorde OnePlus sine planer for at opgradere den endnu relativt lille portefølje af smartphones.

Helt præcist lød det, at den nyeste topmodel, 2’eren, ville modtage Android 6.0 Marshmallow i løbet af de første tre måneder i det nye år, lige som det samme ville gælde for forgængeren, OnePlus One - blot med Android-tilpasningen Cyanogen OS.

Nu er de tre måneder gået, og to dage inden deadlinen ville være overskredet, gik OnePlus’ softwarechef, Helen, til tasterne på firmaets forum og offentliggjorde Android 6.0 Marshmallow til OnePlus 2 som lovet - og så alligevel ikke helt.

Læs også: Android 6.0 Marshmallow ude som test til OnePlus 2

Der er nemlig først og fremmest tale om en betaudgave, hvor der stadig kan opleves en række små fejl såsom nedsat WiFi-hastighed for nogle brugere, enkelte inkompatible apps og at MaxxAudio-appen til forbedring af lydkvaliteten endnu mangler.

Den anden del, der gør, at OnePlus ikke helt har holdt løftet, er at den nye software skal installeres manuelt ved at flashe softwaren i telefonens recovery-menu - med andre ord er Android 6.0 Marshmallow endnu ikke klar som en ”over the air”-softwareopdatering, der er klar til download og installation direkte på din smartphone.

Hvis du alligevel vil begive dig ud i det, er det dog en relativ nem proces, der blot kræver, at du enten downloader en zip-fil med Android 6.0 Marshmallow samt Oxygen OS 3.0-tilpasningen på din computer og overfører den til telefonen eller i stedet downloader den direkte fra din browser på mobilen. Herefter er det blot at følge instruktionerne på denne side, og inden længe er du kørende med Android 6.0 Marshallow på din OnePlus 2.

OnePlus gør det også tydeligt, at du fortsat vil modtage fremtidige OTA-softwareopdateringer efter at have installeret softwaren manuelt, hvis du ikke kan vente på at modtage Marshmallow, efter betatestperioden er ovre.

Her er nyhederne i Android 6.0 Marshmallow

Så hvad er der af nyt i den seneste Android-version til OnePlus 2? Marshmallow bringer allerede en masse nyheder med sig såsom apptilladelser, så du kan acceptere eller nægte, at en app får adgang til blandt andet dine billeder, beskeder, opkald, placering osv. På samme måde som iOS bliver der nu anmodet om tilladelserne i takt med, at der bliver behov for dem.

I Android 6.0 Marshmallow medfølger også officiel understøttelse af fingeraftrykslæsere, og den teknologi spiller nu sammen med fingeraftrykslæseren i OnePlus 2. Det betyder meget hurtigere genkendelse og ikke mindst større træfsikkerhed. Fingeraftrykslæseren fungerer nu også med tredjepartsapps, der understøtter Googles officielle API.

Læs også: Android M er officiel - de 6 største nyheder

En anden større nyhed i Marshmallow er batterisparefunktionen Doze, som har til formål at optimere standbytiden, når telefonen ligger stille, eksempelvis på et bord, og ikke er i brug. Apps der ikke er i brug så ofte lægges i en dybere standby og trænger ikke lige så nemt igennem og sluger strøm som apps, der ofte er i brug. Det giver altså samlet set en markant bedre standbytid.

Nyheder i Oxygen OS 3.0-tilpasningen

Lige som Samsung har TouchWiz-, HTC har Sense- og LG har UX-tilpasningen af Android-brugerfladen har OnePlus sin Oxygen OS-tilpasning. Der er til forskel fra de andre tilpasninger ikke foretaget de helt store visuelle ændringer i forhold til Android, som Google har tiltænkt det. I stedet er der tilføjet små, finurlige ændringer og funktioner hist og her. I Marshmallow er der kommet flere mindre nyheder og rettelser:

OnePlus’ medfølgende kamerapp har fået et designløft med nye knapper til indstillingerne, lige som der er omrokeret en del i genvejene til de forskellige funktioner i appen. Det samme gælder for den side, der kommer frem, når du på hjemmeskærmen skifter baggrund. På hjemmeskærmen finder du også Shelf-sidemenuen til venstre, hvor der igen er sket små, visuelle forbedringer. Der er nu en anden ”rediger”-tilstand, som gør det nemmere at tilpasse siden med egne widgets.

Læs også: OnePlus-direktøren afslører: OnePlus 3 kommer i 2. kvartal

I indstillingerne er der kommet en ny menu, der hedder ”Skift mellem 3 tilstande”, hvor du kan vælge, hvad der mere specifikt skal ændres af lydindstillinger, når du med hardwareknappen i venstre side skifter mellem de tre tilstande ”alle meddelelser”, ”prioritetsmeddelelser” og ”lydløs”.

Som nævnt før er fingeraftrykslæseren forbedret en del, hvortil OnePlus lover en forbedring af hastigheden på 45 % i forhold til Android 5.0.1 med Oxygen OS 2.2.1. I hastighedstests måler OnePlus også en forbedring i ydelsen på 47 % på visse områder.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies